Προπομπός «πανστρατιάς» Ρωσίας – Κίνας η ανακοίνωση του Πεκίνου

Ολοταχώς για σύμφωνο κοινής άμυνας

Must Read

Βρισκόμαστε ενώπιον οβιδιακών εξελίξεων που θα επηρεάσουν την πορεία ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο εξωτερικών της Κίνας πριν από λίγο, επιβεβαιώνει όλα αυτά που γράφαμε το προηγούμενο διάστημα για την αναπόφευκτη σύμπλευση με την Ρωσία, σε όλα τα επίπεδα. Δεν μιλάμε πλέον μόνο για την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, σενάριο το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Δύση, αλλά για σύμφωνο αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, υπό τον μανδύα της «άμυνας και της ασφάλειας ολόκληρης της περιοχής».

Οι ΗΠΑ αλλά και ο Στόλτενμπεργκ τις τελευταίες ημέρες προειδοποιούν με δημόσιες δηλώσεις και απειλές ότι τυχόν παροχή οπλισμού από την Κίνα στην Ρωσία, θα οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων αντίστοιχων με αυτές κατά του Κρεμλίνου, που θα προκαλέσουν τεράστιο χτύπημα στο ασιατικό γίγαντα.

Όπως είχαμε γράψει, η πρόταση ειρήνευσης για την Ουκρανία που εκπόνησε και δημοσιοποίησε το Πεκίνο, δεν ήταν τίποτε άλλο, από τον προπομπό ενεργούς εμπλοκής της Κίνας στο πλευρό του Πούτιν. Το Πεκίνο ήταν βέβαιο ότι η ειρηνευτική πρόταση που κατέθεσε, θα απορριπτόταν από το Κίεβο και την Ουάσιγκτον, γεγονός που θα έδινε «νομιμοποίηση» στην περεταίρω σύσφιξη στρατιωτικών σχέσεων με τη Μόσχα.

Οι διαρροές για σχέδιο – express, όπου η μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία θα πιέσουν τον Ζελένσκι να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έρχεται ακριβώς ως αγωνιώδης απάντηση στην κινεζική πρόταση. Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει το σχέδιο της Κίνας.

Η σημερινή ανακοίνωση λοιπόν του υπουργείου εξωτερικών της Κίνας είναι λιτή, αλλά άκρως αποκαλυπτική: «Η Κίνα και η Ρωσία συμφώνησαν να προστατεύσουν από κοινού τα συμφέροντα της ασφάλειας και της ανάπτυξης στην Ασία».

Είναι η στιγμή όπου η στενή οικονομική συνεργασία, μετατρέπεται και σε στρατιωτική, υπό το πρόσχημα της ασφάλειας της «ευρύτερης περιοχής».

Με απλά λόγια, η Κίνα θα συνδράμει την Ρωσία σε περίπτωση απειλής, η Ρωσία θα συνδράμει την Κίνα σε περίπτωση απειλής. Η συνδρομή αυτή όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, δεν θα είναι απλώς υλικοτεχνική. Αλλά, σε περίπτωση που μία από τις δύο χώρες αντιληφθούν, δεν αποκλείεται να δούμε την δημιουργία «πανστρατιάς», προπομπός της οποίας είναι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που οι δύο χώρες έχουν ήδη προαναγγείλει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This