Το σχόλιο του Eρντογάν για την κατάρρευση της «συμμαχίας των έξι»: «Έκατσαν, συνομίλησαν και διαλύθηκαν!»

Must Read

Με μια ιστορική παραπομπή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε σε ειρωνικό ύφος τη χθεσινή αποχώρηση της Μεράλ Ακσενέρ, ηγέτιδας του Καλού Κόμματος, από τη συμμαχία των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο μικρόφωνο του καναλιού A Haber και του πρακτορείου DHA, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός της κατάρρευσης της «συμμαχίας των έξι», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως λένε οι Πέρσες “έκατσαν, συνομίλησαν και διαλύθηκαν”».

Κατόπιν, απαντώντας στα σενάρια περί πιθανού προσεταιρισμού της Ακσενέρ, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε πως, «εμείς νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους, αυτοί για τα υλικά αγαθά. Το είχα πει ότι θα καθίσουν, θα μιλήσουν και θα διαλυθούν. Είχαμε ήδη πει μήνες πριν ότι αυτό θα συνέβαινε. Αυτοί ρίχνουν πέτρες από τα φουστάνια τους, αλλά εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να μαζέψουμε τα πετραδάκια τους».

Υπενθυμίζεται, ότι οι εντάσεις στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης της Τουρκίας κορυφώθηκαν χθες, Παρασκευή 3/3, την ώρα που τα έξι κόμματα προσπαθούσαν να συμφωνήσουν στον υποψήφιο που θα αντιπαρατεθεί με τον Ερντογάν, στις πιο αμφίρροπες εκλογές κατά τη διάρκεια της 20ετούς διακυβέρνησής του.

Μοιραίο, ενδεχομένως, το ρήγμα

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Politico», εάν τα κόμματα δεν μπορέσουν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους κατά τις επόμενες ημέρες, το ρήγμα στο στρατόπεδό τους είναι πιθανό να ευνοήσει τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα θεωρείται  ιδιαίτερα ευάλωτος, όχι μόνο λόγω του υψηλού πληθωρισμού, αλλά και ένεκα της αργοπορημένης αντίδρασής του στους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου μήνα, που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Όπως και να ‘χει, το αποτέλεσμα των επικείμενων τουρκικών εκλογών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, θα παρακολουθείται με μεγάλη προσοχή, καθώς οι διεθνείς παρατηρητές προσπαθούν να προσδιορίσουν αν ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βαδίζει σε ένα «τεντωμένο σχοινί» σχετικά με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, θα ωθήσει τη χώρα των 85 εκατομμυρίων κατοίκων προς μια πιο παραδοσιακή, θρησκευτικά συντηρητική κατεύθυνση ή αν ένας νέος ηγέτης θα μπορέσει να επαναφέρει τις κατεστραμμένες σχέσεις της Άγκυρας με τη Δύση.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This