Επίθεση χωρίς προηγούμενο του Σι Τζινπίνγκ στις ΗΠΑ: Η Κίνα βρίσκεται σε κίνδυνο!

Must Read

Πρόκειται για  μια άνευ προηγουμένου δήλωση του Κινέζου ηγέτη.

«Οι δυτικές χώρες – με επικεφαλής τις ΗΠΑ – έχουν εφαρμόσει πλήρη περιορισμό, περικύκλωση και καταστολή εναντίον μας, φέρνοντας άνευ προηγουμένου σοβαρές προκλήσεις στην ανάπτυξη της χώρας μας».

Ουσιαστικά ο πρόεδρος Τζινπίνγκ λέει στον κινεζικό λαό ότι η Κίνα δέχεται επίθεση από τη Δύση στο σύνολό της, με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Κάτι που είναι αναμφισβήτητο φυσικά, αλλά το να το ανακοινώνει δημόσια σηματοδοτεί μια πραγματική καμπή. Πιθανότατα ο Κινέζος πρόεδρος έχει χάσει την ελπίδα ότι μπορεί να αποφευχθεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος. Προετοιμάζει μάλιστα τον λαό του και για το ενδεχόμενο ενός πραγματικού πολέμου.

Σε αντίθεση με τους δυτικούς πολιτικούς, οι Κινέζοι ηγέτες δεν υπερβάλλουν ποτέ κατά την εξέταση των εξωτερικών απειλών, ούτε τους αρέσει να τις χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους. Δεν έχουν ανάγκη να πουν ψέματα στον λαό τους, προκειμένου να τον ποδηγετήσουν.

Αντίθετα, η συγκεκριμένη παρέμβαση του Κινέζου προέδρου η οποία έγινε εχθές το βράδυ, πρέπει να προκαλέσει ανησυχία σε όσους δεν επιθυμούν να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου. Έρχεται ως απάντηση στην επιστολή του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Ώστιν, ο οποίος απευθυνόμενος σε ολόκληρο το στράτευμα, χαρακτήρισε την Κίνα ως κύριο στόχο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This