Αυτός είναι ο μακελάρης του Αμβούργου – Αγέννητο μωρό ανάμεσα στα θύματα – Γνώριζαν για το όπλο δύο μήνες πριν!

Must Read

Ένας άντρας 35 ετών, ο Philipp Fusz,  Γερμανός πολίτης και πρώην μέλος της θρησκευτικής κοινότητας στο Αμβούργο, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος διαχείρισης και ελεγκτής είναι ο δράστης του μακελειού μέσα σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά που έγινε το βράδυ της Πέμπτης και στοίχισε τη ζωή σε οκτώ άτομα, ανάμεσα σε αυτά και ένα αγέννητο μωρό, επτά μηνών. Η μητέρα του μωρού επέζησε. 

Από την επίθεση, έπεσε νεκρός και ο δράστης, ο οποίος, αυτοκτόνησε. Εκτός από τους νεκρούς, άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν.Έξι από αυτούς είναι Γερμανοί πολίτες, ένας είναι από την Ουγκάντα και ο άλλος από την Ουκρανία. Πρόκειται για τον πρώτο μαζικό πυροβολισμό στην ιστορία του Αμβούργου.

https://twitter.com/viralvdoz/status/1634136660735676416

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί ο 35χρονος αποφάσισε να προχωρήσει στην επίθεση.

Μάλιστα, πρόσφατα υπήρξε ανώνυμη πληροφορία που ισχυριζόταν ότι ο άνδρας έδειξε θυμό προς τις θρησκευτικές ομάδες και μπορεί να ήταν ψυχολογικά ανίκανος να έχει όπλο.

Ποιος ήταν ο δράστης

Ο 35χρονος μεγάλωσε στο Allgäu και ήταν εγγεγραμμένος στο Αμβούργο από το 2015. Στην πόλη εργάστηκε ως σύμβουλος διαχείρισης και ελεγκτής, αφού σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και ολοκλήρωσε διάφορες σπουδές στο εξωτερικό. Είχε υποβάλλει αίτηση για άδεια οπλοφορίας πέρυσι. Το όπλο με το οποίο πραγματοποίησε την επίθεση ήταν ένα Heckler & Koch.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους ασφαλείας, δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το γεγονός ότι το όνομά του εμφανίστηκε στις βάσεις δεδομένων των αρχών ασφαλείας δεν έχει ποινικό υπόβαθρο, αλλά οφείλεται στην αίτησή του για άδεια οπλοκατοχής.

Μετά το περιστατικό ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του δράστη. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο διαμέρισμά του μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών. Βρέθηκαν 15 γεμάτες γεμιστήρες με 15 φυσίγγια ο καθένας και 4 κουτιά πυρομαχικά με άλλα 200 φυσίγγια. Επιπλέον κατασχέθηκαν λάπτοπ και smartphone.

Ο εισαγγελέας του Αμβούργου είπε ότι έχουν ήδη αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού κινήτρου, με τον αρχηγό της αστυνομίας να υποστηρίζει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο δράστης μπορεί να υπέφερε από ψυχική ασθένεια.






Οι αρχές γνώριζαν ότι είχε όπλο

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί η είδηση που δημοσιεύει η Guardian σύμφωνα με την οποία οι αρχές γνώριζαν ότι ο 35χρονος είχε όπλο!

Συγκεκριμένα, η αρχή ελέγχου όπλων έλαβε ανώνυμη επιστολή τον Ιανουάριο, η οποία εξέφραζε ανησυχίες για έναν άνδρα που κατονομάζεται από τη γερμανική αστυνομία ως Philipp F, 35 ετών, προειδοποιώντας ότι φαινόταν θυμωμένος με τους πρώην συναδέλφους του στην εκκλησία.

Η αστυνομία είχε επισκεφθεί τον άνδρα τον Φεβρουάριο, ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν βρέθηκε λόγος να του αφαιρέσουν το όπλο.

https://twitter.com/slowlynature/status/1634234412752617482

Δείτε επίσης:

Πυροβολισμοί στο Αμβούργο: Στα οκτώ τα θύματα της επίθεσης – Το προφίλ του δράστη

«Λουτρό αίματος» με 7 νεκρούς στο Αμβούργο: Θρίλερ με τον δράστη της επίθεσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This