Πιέσεις σε Μπάιντεν να αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες για την προέλευση του νέου κορωνοϊού

Ομόφωνη η έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Must Read

Νομοσχέδιο το οποίο απαιτεί από τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Αβρίλ Χέινς να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες για την προέλευση του κορωνοϊού που προκαλεί τη φονική νόσο Covid-19, ψήφισε ομόφωνα σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων, εντείνοντας έτσι την πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν, ώστε να επιτρέψει τη δημοσιοποίησή τους.

Η έγκριση του με 419 ψήφους «υπέρ», έναντι καμίας «κατά», ακολουθεί την αντίστοιχη ομόφωνη έγκριση του εν λόγω νομοσχέδιου από τη Γερουσία την 1η Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι, πλέον, επαφίεται στον Τζο Μπάιντεν να το επικυρώσει ή να ασκήσει βέτο. Μέχρι στιγμής, ο Λευκός Οίκος δεν έχει απαντήσει στην ερώτηση περί του τι προτίθεται να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχεδόν από τα τέλη του 2019, οπότε και αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε ανθρώπους, στην κινεζική πόλη Γουχάν, στις ΗΠΑ διεξάγεται μια άκρως πολωμένη δημόσια συζήτηση για την προέλευση του SARS-CoV-2. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ζητούν επίμονα να τηρηθεί πιο σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα.

Αναθέρμανση της συζήτησης

Η συζήτηση αυτή αναθερμάνθηκε τον περασμένο μήνα, όταν η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι το Yπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πανδημία πιθανότατα ξεκίνησε λόγω διαρροής του ιού από κάποιο εργαστήριο στην Κίνα, μια πιθανότητα την οποία το Πεκίνο διαψεύδει κατηγορηματικά. Στην απόρρητη έκθεσή του, πάντως, το υπουργείο γράφει ότι δεν είναι απολύτως βέβαιο για την ορθότητα του συμπεράσματός του. Ακόμη τέσσερις αμερικανικές υπηρεσίες θεωρούν επιπλέον ότι η Covid-19 ήταν πιθανότατα το αποτέλεσμα φυσικής μετάδοσης του ιού, ενώ άλλες δύο παραμένουν αναποφάσιστες.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν λένε ότι ίσως να μην γίνει ποτέ γνωστή η προέλευση της πανδημίας. Η Κίνα λέει ότι οι ισχυρισμοί πως προκλήθηκε από διαρροή σε εργαστήριο δεν είναι αξιόπιστοι. Ο βουλευτής των Δημοκρατικών Τζιμ Χάιμς χαρακτήρισε «σημαντικό πρώτο βήμα» το νομοσχέδιο. «Ελπίζω ότι θα ξεκαθαρίσει κάποιες από τις εικασίες, κάποιες από τις φήμες που κυκλοφορούν εκεί έξω», σχολίασε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This