ΝΑΤΟ: Το πράσινο φως από την Τουρκία περιμένει σήμερα η Φινλανδία για την ένταξή της

Must Read

Το πράσινο φως από τον Ταγίπ Ερντογάν περιμένει σήμερα η κυβέρνηση της Φινλανδίας, καθώς η επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στο Ελσίνκι θα είναι επικεντρωμένη στο αίτημα ένταξης της χώρας στο NATO.

Ο φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστε δήλωσε χθες πως αναμένει την οριστική έγκριση της Άγκυρας για την εισδοχή της χώρας του στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στις συνομιλίες που θα έχει με τον τούρκο ομόλογό του.

Η Φινλανδία οδεύει έτσι να γίνει κράτος-μέλος του NATO πριν από τη Σουηδία, παρότι τα αιτήματά τους υποβλήθηκαν ταυτόχρονα, πριν από δέκα μήνες, καθώς το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει το πρωτόκολλο για τη χώρα αυτή πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Μέχρι σήμερα, η αίτηση για την ένταξη των δυο κρατών στη στρατιωτική συμμαχία έχει εγκριθεί από τα 28 κράτη μέλη της και απομένει η έγκριση της Ουγγαρίας και της Τουρκίας. Η Βουδαπέστη αναμένεται να ανάψει πράσινο φως σύντομα. Όμως η Άγκυρα θεωρείται σημαντικότερο εμπόριο, καθώς η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι πως δεν βοηθούν στην καταπολέμηση «τρομοκρατικών οργανώσεων», κάτι που αφορά ειδικά τη Σουηδία.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε την Τετάρτη πως η κυβέρνησή του «θα κρατήσει την υπόσχεση που έκανε» για την ένταξη της Φινλανδίας στη βορειοατλαντική συμμαχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This