Πανηγυρίζει η Ουκρανία για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν που αποφάσισε η Χάγη

Την χαρακτηρίζει «ιστορική για την Ουκρανία και για ολόκληρο το σύστημα διεθνούς δικαίου»

Must Read

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πανηγυρίζεται στην Ουκρανία.

Την απόφαση έσπευσαν να χαιρετήσουν Ουκρανοί αξιωματούχοι, με τον γενικό εισαγγελέα Αντρι Κόστιν να δηλώνει ότι η απόφαση της Χάγης, που κατηγορεί τον Πούτιν ως υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου, είναι «ιστορική για την Ουκρανία και για ολόκληρο το σύστημα διεθνούς δικαίου».

Μάλιστα ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, συμπλήρωσε ότι η έκδοση του εντάλματος είναι «μόνο η αρχή».

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν την απόφαση της Χάγης, ο Ζελένσκι είχε κοινοποιήσει βίντεο αναφέροντας ότι «θα έρθει η μέρα που θα θεσπιστεί δικαστήριο για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο λαό μας. Ένα δικαστήριο που θα τιμωρήσει αυτόν τον επιτιθέμενο με τον ίδιο τρόπο που τιμωρήθηκαν οι επιτιθέμενοι του παρελθόντος. Θα έρθει η μέρα που όλοι οι δράστες εγκλημάτων πολέμου κατά Ουκρανών θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στις αίθουσες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και των εθνικών δικαστηρίων. Εμείς θα κάνουμε όλη τη νόμιμη δουλειά. Θα κινητοποιήσουμε όλους τους συνεργάτες που είναι απαραίτητοι για αυτό. Αυτό έχει ήδη γίνει. Κάθε μέρα φέρνουμε τη δικαιοσύνη πιο κοντά στην Ουκρανία. Δουλεύουμε για αυτό κάθε μέρα. Ο Γενικός Εισαγγελέας και το Γραφείο του, Ουκρανοί αστυνομικοί, ειδικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση, οι διπλωμάτες, το Γραφείο μου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This