Άλλος ένας υψηλόβαθμος Ρώσος, στέλεχος ενεργειακής εταιρείας, πέθανε «μυστηριωδώς»

Οι επίσημες ρωσικές αρχές μιλούν για «αυτοκτονία» στα προκαταρκτικά στοιχεία

Must Read

Ο Ιγκόρ Σκούρκο, Πρώτος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Αρχιμηχανικός της ρωσικής εταιρείας ενέργειας «Yakutskenergo», βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σε ένα κέντρο κράτησης του Γιακούτσκ (πόλη-λιμάνι) της Σιβηρίας.

Το δικαστήριο έστειλε τον 49χρονο αξιωματούχο (σ.σ. ο οποίος φέρεται να είχε δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν) στη φυλακή στις 31 Μαρτίου, την επομένη της κράτησής του για υπόθεση δωροδοκίας.

Ο Σκούρκο, κατηγορήθηκε ότι ζήτησε δωροδοκία 5.000 λιρών. Ήταν μέλος του πολιτικού κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» που ήταν υπέρ του Πούτιν, αλλά η ιδιότητά του ανεστάλη όταν διατυπώθηκε ο ισχυρισμός για δωροδοκία.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία ισχυρίζεται ότι ο Σκούρκο αυτοκτόνησε στις 4 Απριλίου. «Ο Σκούρκο βρέθηκε σε ένα κελί του κέντρου κράτησης χωρίς σημεία ζωής. Οι ιατροί που έφτασαν διαπίστωσαν τον θάνατό του. Μια ανακριτική ομάδα κλήθηκε στο σημείο. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, δεν βρέθηκαν ενδείξεις εγκληματικού θανάτου», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σκούρκο διαφώνησε με τη σύλληψη και άσκησε έφεση στις 3 Απριλίου, λίγο πριν τον θάνατό του. Η Ανακριτική Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν.

Ο Σκούρκο ήταν υπεύθυνος για την τεχνική διεύθυνση της «Yakutskenergo», η  οποία μεταξύ άλλων, τροφοδοτεί με ενέργεια την πιο κρύα περιοχή του κόσμου, τη Γιακούτια.

Ήταν παντρεμένος και είχε δύο γιους. Η εταιρεία εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας: «Θα τον θυμόμαστε ως ένα ανοιχτό, φιλόξενο άτομο με μεγάλη καρδιά και καλή αίσθηση του χιούμορ, τον στοργικό  αρχηγό μιας δεμένης οικογένειας».

Από την αρχή της επίθεσης στην Ουκρανία, ξεκίνησε μια σειρά από μυστηριώδεις θανάτους Ρώσων υψηλόβαθμων διευθυντών και επιχειρηματιών. Τους τελευταίους 15 μήνες, περισσότερα από 40 κορυφαία στελέχη, επιχειρηματίες και άλλα στελέχη της Ρωσίας έχουν πεθάνει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Τον περασμένο μήνα, η Novaya Gazeta Europe, ένα κορυφαίο ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο και η ρωσική Διεθνής Αμνησία, συνέδεσαν μια σειρά ύποπτων θανάτων που σχετίζονται με τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom, με ένα περίπλοκο «σχέδιο ξεπλύματος χρήματος» προς όφελος της οικογένειας ενός κορυφαίου στελέχους φυσικού αερίου και των συνεργατών του, από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Πούτιν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This