Στην ουκρανική «μαύρη λίστα» και η κινεζική Xiaomi ως «διεθνής χορηγός πολέμου»

Κατάφερε να αυξήσει τις παραδόσεις στη Ρωσία κατά 39% το τρίτο τρίμηνο του 2022 (εν μέσω πολέμου και κυρώσεων) και είναι πλέον ο ηγέτης στις πωλήσεις smartphone στη χώρα

Must Read

Η Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης της Διαφθοράς της Ουκρανίας έχει ορίσει την κινεζική τεχνολογική φίρμα Xiaomi ως «διεθνή χορηγό πολέμου», σύμφωνα με σημερινό δελτίο τύπου.

Η εταιρεία είναι γνωστή όχι μόνο για τα smartphone της, αλλά για τα tablet, τους φορητούς υπολογιστές, τις φορητές συσκευές, τις τηλεοράσεις, τους δρομολογητές και άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης της Διαφθοράς, η Xiaomi ορίστηκε ως «διεθνής χορηγός πολέμου» επειδή συνέχισε να δραστηριοποιείται στη Ρωσία μετά την επίθεσή της στην Ουκρανία.

«Ενώ οι Ρώσοι βομβάρδιζαν ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας, η Xiaomi κατάφερε να αυξήσει τις παραδόσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία κατά 39% το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει παραθέτοντας κι άλλα στοιχεία:

«Έτσι, κατά τη διάρκεια του 2022, η Xiaomi διπλασίασε το μερίδιο αγοράς της και είναι πλέον ο ηγέτης στις πωλήσεις smartphone στην επιτιθέμενη χώρα. Τον Ιούλιο του 2022, η Xiaomi και η υπο-μάρκα της POCO κατείχαν μαζί το 42% της ρωσικής αγοράς smartphone, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2021, το ρωσικό τμήμα της Xiaomi έλαβε έσοδα 202 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Πρόκειται για τεράστια κεφάλαια, από τα οποία πληρώνονται όχι λιγότερο σοβαρά ποσά φόρων. Στη συνέχεια, σε βάρος αυτών των ίδιων φόρων, υποστηρίζεται ο ρωσικός στρατός, ο οποίος σκοτώνει σήμερα Ουκρανούς».

Η εταιρεία είναι πλέον ο ηγέτης στις πωλήσεις smartphone στη Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι η ρωσική αγορά είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα για την κινεζική εταιρεία.

Από το 2018 έως σήμερα, η Xiaomi είναι ο νούμερο ένα πωλητής σε ηλεκτρονικά καταστήματα στη Ρωσία και διαθέτει επίσης ένα μεγάλο δίκτυο επίσημων εξουσιοδοτημένων καταστημάτων λιανικής του Mi Store σε όλη τη χώρα.

«Ο λόγος για τη συμπερίληψη στη λίστα των διεθνών χορηγών του πολέμου, ήταν ότι η εταιρεία όχι μόνο συνέχισε τη δουλειά της στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά την πλήρη εισβολή, αλλά εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης στις πωλήσεις smartphone στο τρομοκρατικό κράτος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης της Διαφθοράς, η Xiaomi δεν έχει πραγματοποιήσει εκστρατείες μάρκετινγκ στη Μόσχα από την άνοιξη του 2022.

Ωστόσο, «ξαναρχίζει ενεργά τις προσλήψεις για τα ρωσικά γραφεία της και ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη των πωλήσεων των εμβληματικών smartphone», γεγονός που οδήγησε την ουκρανική κυβερνητική υπηρεσία να πιστέψει ότι η Xiaomi επαναλαμβάνει την ενεργό παρουσία της στη ρωσική αγορά.

«Η Xiaomi Corporation χρηματοδοτεί τη στρατιωτική επίθεση ενός τρομοκρατικού κράτους και πρέπει να φέρει τόσο τη φήμη, όσο και τις νομικές συνέπειες των πράξεών της», δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης της Διαφθοράς.

Η κυβερνητική υπηρεσία έχει ήδη κατονομάσει 21 εταιρείες ως «διεθνείς χορηγούς του πολέμου», σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία προσθέτει: «Έτσι, η συνεργασία με τέτοιες εταιρείες καθίσταται επικίνδυνη και ανεπιθύμητη για οποιονδήποτε στη διεθνή αγορά, η οποία προστατεύει τον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα από τους Ρώσους πολεμικούς χορηγούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This