Οργή στο Πεκίνο για τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Must Read

Το Πεκίνο καταδικάζει απερίφραστα τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε Κινεζικές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη Ρωσία

Το Πεκίνο διαμαρτυρήθηκε έντονα εχθές για τις τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον ομάδας κινεζικών επιχειρήσεων, που εφαρμόστηκαν λόγω της υποτιθέμενης απόπειρας αποφυγής των ελέγχων των εξαγωγών που επέβαλε η Ουάσιγκτον στη Ρωσία.

Το συγκεκριμένο μέτρο «δεν έχει βάση στο διεθνές δίκαιο και δεν εγκρίνεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο το χαρακτήρισε επίσης παράνομο μέτρο που θέτει σε κίνδυνο τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.


Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε πέντε εταιρείες με έδρα στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ στη «λίστα οντοτήτων» του, απαγορεύοντάς τους να συναλλάσσονται με αμερικανικές εταιρείες χωρίς να έχουν λάβει ειδική άδεια, επισύροντας την οργή της Κίνας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This