Η Ιταλία απεξαρτήθηκε από το ρωσικό αέριο

Must Read

Η Ιταλία δεν εξαρτάται πλέον από το ρωσικό φυσικό αέριο ως ενεργειακό πόρο, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργειακής Ασφάλειας Γκιλμπέρτο Πιτσέτο Φρατίν.

«Προηγουμένως, λαμβάναμε το 40% των αναγκών μας σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία, αλλά σήμερα βασιζόμαστε σε αυτές μόνο για λίγο περισσότερο από το 10%. Ως αποτέλεσμα, μειώσαμε επιτυχώς την εξάρτησή μας από τη Μόσχα», δήλωσε ο Πιτσέτο Φρατίν στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η Ιταλία έχει αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Ανατολή μέσω αγωγών χρησιμοποιώντας τον Trans-Adriatic Pipeline, καθώς και από την Αφρική, μέσω νεοσύστατων συμφωνιών με την Αλγερία και τη Λιβύη.

Ο Πιτσέτο Φρατίν

Η Ιταλία επιδιώκει επίσης «να αναπτύξει ολοένα και περισσότερο την ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές και να κατανοήσει πότε θα είναι δυνατή η εφαρμογή της πυρηνικής ενέργειας τέταρτης γενιάς», δήλωσε ο Πιτσέτο Φρατίν.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Αντόλφο Ούρσο δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero στις 13 Φεβρουαρίου, ότι η Ιταλία σχεδίαζε να σταματήσει να εξαρτάται πλήρως από το ρωσικό αέριο πριν από το τέλος του 2023.

Επιπλέον, μια στρατηγική συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν, ιδανικά θα επέτρεπε στην Ιταλία να εξάγει ενέργεια σε άλλες χώρες έως το 2024 και να γίνει «ενεργειακός κόμβος» στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ούρσο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This