Pentagon Files: Εφιάλτης για τις ΗΠΑ ο κινέζικος υπερηχητικός πύραυλος

Απροσπέλαστος πλέον ο Ειρηνικός για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα

Must Read

Ο δημοσιογράφος της Washington Post Josh Rogin σόκαρε τις ΗΠΑ λέγοντάς ότι τα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι οι κινεζικοί πύραυλοι υπερηχητικής ολίσθησης νικούν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που διαθέτουν. Είπε συγκεκριμένα:

«Ξοδέψαμε τριάντα χρόνια φτιάχνοντας αεροπλανοφόρα και αντιπυραυλική άμυνα και οι Κινέζοι κατασκεύασαν έναν πύραυλο για το 1/100000 της τιμής που καθιστά τα οπλικά μας συστήματα, ξεπερασμένα…

Πετάει πιο γρήγορα από τον ήχο… και μπορεί να κάνει ελιγμούς για να χτυπήσουν τα αεροπλανοφόρα μέχρι το Γκουάμ. Ο μισός Ειρηνικός δεν είναι πλέον προσπελάσιμος για τα αεροπλανοφόρα μας εάν αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα».

Ο δημοσιογράφος της Washington Post είπε παράλληλα ότι είναι απίθανο η Κίνα να εισβάλει στην Ταϊβάν μέχρι το 2027, δεδομένων των προτεραιοτήτων της να αποδολαριοποιήσει την οικονομία της, να παράγει 1.000 νέα πυρηνικά όπλα και να προετοιμάσει τις δυνάμεις εισβολής της για πιθανή δράση:

«Υπάρχουν τρία πράγματα που κάνουν οι Κινέζοι. Το ένα είναι η προετοιμασία για τη δύναμη εισβολής που θα διαρκέσει 3-4 χρόνια. Δεύτερον είναι η οικονομική ανθεκτικότητα· είδαν τις κυρώσεις κατά του Πούτιν και αποφάσισαν να προετοιμαστούν.

Γιατί πιστεύετε ότι κάνουν τον γύρο του κόσμου για να επιτύχουν αλλαγή όλων των επιχειρηματικών συμφωνιών τους σε άλλο νόμισμα αντί για δολάρια των ΗΠΑ;

Προσπαθούν ενεργά να προστατευτούν από κυρώσεις.

Τρίτον, κατασκευάζουν 1.000 νέα πυρηνικά όπλα. Γιατί κατασκευάζουν 400 σιλό πυραύλων στη μέση της Κίνας και 1.000 νέες κεφαλές; Χτίζουν ένα πυρηνικό αποτρεπτικό σύστημα, οικονομική ανθεκτικότητα και μια δύναμη εισβολής, και όλα αυτά τα πράγματα συνενώνονται γύρω στο 2027».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This