Η στιγμή που τα τανκς ανοίγουν πυρ έξω από το σπίτι Έλληνα στο Σουδάν

Βίντεο αποτυπώνουν την κόλαση στο Σουδάν - Εκεχειρία για την απομάκρυνση των αμάχων

Must Read

Ώρες τρόμου και αγωνίας ζουν οι Έλληνες στο Χαρτούμ που φλέγεται από βόμβες και πυροβολισμούς, ενώ όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρξει 24ωρη κατάπαυση του πυρός προκειμένου να απομακρυνθούν οι εγκλωβισμένοι άμαχοι.

Την ίδια στιγμή, βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν τη φρίκη των εχθροπραξίων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τέταρτη μέρα στο Σουδάν.

Έλληνας πολίτης ο οποίος μετέφερε τα όσα συμβαίνουν σε δημοσιογράφο του Star, έτρεξε να μπει στο σπίτι του, καθώς τανκς άνοιξαν πυρ έξω από την πόρτα του.

«Πρέπει να πάω μέσα», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά ο Βασίλης, προσθέτοντας ότι τα «τανκς είναι του στρατού». «Από τις πέντε και μισή το πρωί ξεκίνησαν… Συνέχεια χτυπάνε» περιέγραψε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, η 27χρονη Αλεξάνδρα η οποία παραμένει στη Μητρόπολη μαζί με άλλα 14 άτομα, ανάμεσά τους τρεις Έλληνες, περιέγραψε: «Τα μεσάνυχτα είχαν ηρεμήσει λίγο. Από πέντε και μισή το πρωί ξεκίνησαν. Ασταμάτητα… Χτυπούσαν. Συνέχεια χτυπάνε. Έχει μείνει λίγο πετρέλαιο. Βάζουμε στη γεννήτρια όταν θέλουμε, για λίγο, μία ώρα το πολύ και μετά το κλείνουμε για να αντέξει λίγο. Να έχουμε κάτι, κινητό…».

Η νεαρή κοπέλα πρόσθεσε για τις δραματικές ώρες που βιώνει μέσα στην εκκλησία: «Αυτό που κάνω συνέχεια να κλαίω. Η ψυχολογία μου είναι πολύ χάλια. Χθες δεν είχα όρεξη να φάω κάτι. Είμαι η μοναδική εδώ που δεν τρώω. Δεν είχα όρεξη για φαγητό από τότε που έγινε αυτό. Τα παιδιά είναι μικρά και με ρωτούν: “είναι όνειρο ή αλήθεια;” Τους λέω ότι είναι πραγματικότητα απλά κι ότι θα περάσει. Θα το ξεπεράσουμε».




Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν με παρέμβαση των ΗΠΑ

Οι αντίπαλοι στρατιωτικοί διοικητές του Σουδάν συμφώνησαν σε μια 24ωρη κατάπαυση του πυρός από απόψε, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις, έπειτα από πιέσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν

Η κατάπαυση του πυρός θα αρχίσει στις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) και δεν θα παρατεθεί πέραν των 24 ωρών που συμφωνήθηκαν, δήλωσε στο δίκτυο Al Arabiya TV ο στρατηγός Σαμς Ελ Ντιν Καμπάσι, μέλος του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου του Σουδάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε χωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και με τον επικεφαλής των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ, RSF), η σύγκρουση των οποίων για την εξουσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 185 ανθρώπους σε όλη τη χώρα και έχει εκτροχιάσει ένα υποστηριζόμενο από τη διεθνή κοινότητα σχέδιο επιστροφής στην πολιτική διακυβέρνηση έπειτα από δεκαετίες αυταρχισμού και στρατιωτικών κυβερνήσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This