Εφιάλτης στο Σουδάν: Με C-27 επιστρέφουν οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν

Επτά επιπλέον Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν

Must Read

Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας αναμένεται να φτάσουν οι Έλληνες που έζησαν την κόλαση του εμφυλίου στο Σουδάν. Συνεχίζεται ο Γολγοθάς για τους υπόλοιπους που παραμένουν στο Χαρτούμ.

Μέχρι τώρα έχουν απεγκλωβιστεί 28 Έλληνες και αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια των Γάλλων και των Ιταλών κομάντο κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να φτάσουν σώοι στο Τζιμπουτί. Από εκεί μεταφέρονται στην Αθήνα με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο από την Κυριακή βρισκόταν στην ΑίγυπτοΣήμερα περίπου στις 8 με 9 τοπική ώρα το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας με τους Έλληνες θα φτάσει στην Ελευσίνα.






Την ίδια ώρα, άλλοι 7 Έλληνες απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια των Ολλανδών και βρίσκονται στην Ιορδανία. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επαναπατριστούν. Με τους νέους απεγκλωβισμούς ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν διασωθεί ανεβαίνει στους 35. 

 

 


Άλλοι 7 απεγκλωβίστηκαν

Ακόμη επτά επιπλέον άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην Άκαμπα της Ιορδανίας. Το υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε ότι άλλα επτά άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην Ιορδανία. «Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», ανέφερε το ΥΠΕΞ.

 

Εκεχειρία 72 ωρών στο Σουδάν 

Οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν συμφώνησαν στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, κατόπιν μεσολάβησης των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, από τα μεσάνυχτα για 72 ώρες, αναφέρει ανακοίνωσή τους που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

 


 

Διαβάστε ακόμα:

Συμφωνία για εκεχειρία 72 ωρών, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

Προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί το C-27 που θα παραλάβει τους Έλληνες από το Σουδάν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This