Στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ανησυχία στη Ρωσία, η οποία είχε μεσολαβήσει για τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ των δύο χωρών

Must Read

Η Αρμενία προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο αναφορικά με την εγκατάσταση από το Αζερμπαϊτζάν σημείου ελέγχου στην αρχή του Διαδρόμου Λατσίν, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Διάδρομος Λατσίν είναι η μοναδική οδική αρτηρία που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έδαφος που διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν αλλά όπου σε μεγάλο ποσοστό κατοικούν Αρμένιοι.

«Κατατέθηκε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την παράνομη εγκατάσταση σημείου ελέγχου στον Διάδρομο Λατσίν. Αυτές οι ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν είναι μια κατάφωρη παραβίαση προηγούμενης απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, που ανάγκαζε το Αζερμπαϊτζάν να διασφαλίσει τις απρόσκοπτες μετακινήσεις μέσω του διαδρόμου Λατσίν» δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, εκπρόσωπος του αντιπροσώπου της Αρμενίας για διεθνείς νομικές υποθέσεις.

Το Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησε το σημείο ελέγχου την Κυριακή, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή είναι αναγκαία καθώς, όπως υποστηρίζει, η Αρμενία χρησιμοποιεί τον διάδρομο αυτό για τη μεταφορά όπλων.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ανησυχία στη Ρωσία, η οποία είχε μεσολαβήσει για τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ των δύο χωρών το 2020, καθώς και στις ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν συζήτησαν το θέμα του Λατσίν σε σημερινή τους τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές, στις οποίες δεν δίνονται διευκρινίσεις για την έκβαση της συνομιλίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This