Βρετανία: Οι ειδικοί ζητούν να επιστρέψουν οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς – Τρέμουν την παραλλαγή «Αρκτούρος»

«Ο ιός συνεχίζει να κάνει κακό και όσοι είναι λιγότερο ικανοί να ανταπεξέλθουν, συνεχίζουν να υποφέρουν», τόνισε ο πρόεδρος της ερευνητικής ομάδας Independent SAGE

Must Read

Το γεγονός ότι η νέα παραλλαγή «Αρκτούρος» του νέου κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Βρετανία, έχει θέσει σε συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως οι μάσκες προστασίας θα πρέπει να επιστρέψουν τουλάχιστον στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της εξαιρετικά μεταδοτικής αυτής παραλλαγής.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας, από το στέλεχος «Αρκτούρος» έχουν πεθάνει πέντε Βρετανοί πολίτες, μέχρι στιγμής, και έχουν ανιχνευθεί 135 αλληλουχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 104 περιστατικά μόλυνσης, καθώς ορισμένοι άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε αλληλουχία δύο φορές.

Ο καθηγητής Stephen Griffin, πρόεδρος της ερευνητικής ομάδας Independent SAGE, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ κορωνοϊού και να φορούν μάσκες προσώπου, για να προστατεύονται από τον ιό. «Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια αναδρομή στην περσινή χρονιά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ιός συνεχίζει να κάνει κακό και όσοι είναι λιγότερο ικανοί να ανταπεξέλθουν, συνεχίζουν να υποφέρουν», δήλωσε στη MailOnline και πρόσθεσε πως «εάν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει, για να επιτρέψει σε όλους να “ζήσουν” με την Covid, οι ευπαθείς ομάδες θα συνεχίσουν να χρειάζονται οπωσδήποτε προφυλάξεις».

Το νέο στέλεχος, γνωστό ως XBB.1.16, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο και προέκυψε από δύο προηγούμενα ισχυρά στελέχη της Όμικρον, BA.1 και BA.2. Η έρευνα δείχνει ότι η νέα παραλλαγή «Αρκτούρος» μπορεί να είναι 1,2 φορές πιο μολυσματική από την τελευταία σημαντική υποπαραλλαγή.

*φωτο αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This