Τα παραλειπόμενα της στέψης: Τα σκουλαρίκια της Νταϊάνα, η…γλώσσα του Τζορτζ, οι αποδοκιμασίες για τον Άντριου

Στιγμές που θα μείνουν στη μνήμη

Must Read

Γεμάτη μικρές και μεγάλες στιγμές που σίγουρα θα μείνουν στην μνήμη του βρετανικού λαού ήταν η σημερινή τελετή στέψης του Καρόλου, πέρα από το πραγματικά μεγάλο γεγονός που ήταν ο νέος μονάρχης.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλεντον τίμησε τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην τελετή στέψης μέσω των κοσμημάτων της, φορώντας το κολιέ George VI Festoon Necklace της εκλιπούσας μονάρχη με τα σκουλαρίκια μαργαριταριών της Νότιας Θάλασσας, τα οποία ανήκαν στην πεθερά της.

Το λαμπερό George VI Festoon Necklace διαθέτει τρεις σειρές διαμαντιών και δημιουργήθηκε το 1950 κατόπιν παραγγελίας του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ για την μεγαλύτερη κόρη του, την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ. Η πριγκίπισσα Κέιτ έχει φορέσει το κόσμημα της πεθεράς της πολλές φορές μέσα στα χρόνια, αποτίοντας φόρο τιμής αρκετές φορές μετά τον θάνατο της. Η Νταϊάνα φορούσε συχνά στο λαμπερό σετ για επίσημες εκδηλώσεις μέχρι τη δεκαετία του 1990, αν και η Vogue αναφέρει ότι η Κέιτ άλλαξε το ζευγάρι (το οποίο έχει φορέσει και στο παρελθόν).

Η γλώσσα του Τζορτζ

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, γιος της πριγκίπισσας της Ουαλίας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, μάλλον ήταν αρκετά αγχωμένος και αφηρημένος κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης του παππού του καθώς παραβίασε το πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή αφαιρέθηκε και έβγαλε τη γλώσσα του ενώ κάποια άλλη στιγμή δάγκωνε τα μάγουλά του.

Ο 10χρονος πρίγκιπας είχε σημαντικό ρόλο στην τελετή καθώς ήταν μέλος των παιδιών που κουβαλούσαν την κάπα του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Ωστόσο, ακόμα και αν παραβίασε το πρωτόκολλο ήταν ένα παιδί και μάλιστα γλυκύτατο και γι’αυτό του συγχωρούνται όλα!

 

Αποδοκιμασίες για τον Άντριου

Στόχος αποδοκιμασιών έγινε ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπας Άντριου κατά την άφιξή του στο Αββαείο για την τελετή στέψης του καθώς αρκετός ήταν ο κόσμος που τον αποδοκίμασε και το γιούχαρε.

Ο ίδιος παρέμεινε εντελώς ανέκφραστος και δεν αντέδρασε. Στην τελετή εμφανίστηκε χωρίς την βασιλική του ιδιότητα.

Το Νοέμβριο του 2019 αποκαλύφθηκε ότι δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ διατηρούσε στενή φιλία με τον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, ενώ εναντίον του Άντριου προσωπικά στράφηκε η Βιρτζίνια Τζιούφρι, η οποία τον μήνυσε για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This