Ο Μάσκ για τον Σόρος: «Θέλει να διαβρώσει τον ίδιο τον ιστό του πολιτισμού. Μισεί την ανθρωπότητα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla θεωρεί πως δεν πρέπει να μας ξεγελάνε οι -υποτιθέμενες - καλές προθέσεις του δισεκατομμυριούχου επενδυτή

Must Read

Επίθεση κατά του Τζορτζ Σόρος εξαπέλυσε σήμερα ο Έλον Μασκ στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής «μισεί την ανθρωπότητα», καθώς, όσο κι αν κάποιοι θεωρούν πως έχει «καλές προθέσεις», στην πραγματικότητα «θέλει να διαβρώσει τον ίδιο τον ιστό του πολιτισμού»!

Σε ανάρτησή του, ο Μασκ έγραψε αρχικά ότι ο Σόρος του θυμίζει τον Μαγκνέτο, τον μεταλλαγμένο, δηλαδή, αντι-ήρωα της δημοφιλούς σειράς κόμικ «X-Men», ο οποίος είναι επιζών του Ολοκαυτώματος, με αποτέλεσμα το αφεντικό του Twitter και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla να κατηγορηθεί λίγο αργότερα από τον Ντέιβιντ Κέι, πρώην ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης, ότι προώθησε αντισημιτικούς ισχυρισμούς που συνδέονται συχνά με τον Σόρος.

Η σημερινή διαδικτυακή επίθεση του Μασκ στον Σόρος ήρθε λίγες ημέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο όμιλος κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου του δεύτερου Soros Fund Management είχε πουλήσει το σύνολο των μετοχών του στην Tesla, την φημισμένη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων του πρώτου, στα τέλη Μαρτίου.

Ο όμιλος του Σόρος είχε περίπου 132.000 μετοχές της Tesla στα τέλη του 2022, αλλά πούλησε ολόκληρο το μερίδιό του τους πρώτους μήνες του 2023 μετά την άνοδο της μετοχής κατά 68% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά περίπου 11%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This