Ο Ζελένσκι υποσχέθηκε ότι δεν θα πλήξει ρωσικά εδάφη με τα F-16 που θα πάρει… πεσκέσι από τη Δύση

Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν «όπου τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται εντός της Ουκρανίας»

Must Read

Μόνο εντός ουκρανικού εδάφους θα χρησιμοποιήσει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα λάβει από δυτικές χώρες, και δεν θα πλήξει με αυτά εδάφη της Ρωσίας.

Αυτή ήταν η δέσμευση του Ουκρανού προέδρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατά την ολοκλήρωση, σήμερα,  της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι έλαβε «σαφή διαβεβαίωση» για αυτό από τον Ζελένσκι, προσθέτοντας πως τα F-16 θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «όπου τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται εντός της Ουκρανίας», για την άμυνα -και μόνο- της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι είναι «ιδιαίτερα απίθανο» να χρησιμοποιηθούν τα μαχητικά αεροσκάφη σε οποιαδήποτε ουκρανική επίθεση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά, υπογράμμισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να χρειαστούν τέτοια όπλα, για να αμυνθούν ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις, πέρα από την τρέχουσα εμβέλειά τους.

Νέα προειδοποίηση της G7 προς Πούτιν

Οι ηγέτες της G7, δηλαδή της Ομάδας των Επτά πλουσιότερων δημοκρατιών, ανακοίνωσαν σήμερα, Κυριακή 21/5, ότι δεν θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, σε μια προειδοποίησή τους προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος και ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την πόλη Μπαχμούτ, κάτι το οποίο διαψεύδει το Κίεβο.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι το συζήτησε με τον Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, υποστηρίζοντας πως τα F-16 πιθανότατα δεν θα είχαν βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις σε σχέση με το Μπαχμούτ, αλλά θα μπορούσαν «να κάνουν μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ικανότητα αντιμετώπισης όσων έπονται».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This