Το μήνυμα Κιλιτσντάρογλου στους νέους για τις εκλογές: «Ελάτε στις κάλπες για εσάς, όχι για εμένα»

«Αποφασίστε για το μέλλον σας. Θέλετε αυτούς που σας κάνουν να ξεχνάτε τα νιάτα σας και σας αφήνουν χωρίς δουλειά και χωρίς χρήματα;»

Must Read

Το τελευταίο του χαρτί παίζει, ως φαίνεται, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απευθυνόμενος, μέσω νέου βίντεο στα social media, στους νέους της Τουρκίας, τούς οποίους και καλεί να σκεφτούν το μέλλον τους.

«Νεαροί, ελάτε στις κάλπες για τον εαυτό σας, όχι για εμένα. Η 28η Μαΐου είναι η τελευταία ευκαιρία να ανακτήσετε τα νιάτα σας. Ας έρθουν να ψηφίσουν αυτοί που αγαπούν την πατρίδα τους», τονίζει ο πρόεδρος του CHP, αναφερόμενος στον β’ γύρο των εκλογών που θα διεξαχθούν αυτή την Κυριακή, 28 Μαΐου. «Θα το δεχτώ είτε με στηρίξετε είτε όχι. Αποφασίστε όμως για το μέλλον σας. Θέλετε αυτούς που σας κάνουν να ξεχνάτε τα νιάτα σας και σας αφήνουν χωρίς δουλειά και χωρίς χρήματα;», προσθέτει στο ίδιο βίντεο ο βασικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν για την προεδρία.

Εν τω μεταξύ, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, υπέρ του Κιλιτσντάρογλου τάχθηκε σήμερα ο Ουμίτ Οζντάγ, επικεφαλής του τουρκικού εθνικιστικού και αντιμεταναστευτικού κόμματος Zafer. Ο Οζντάγ, ο οποίος εξασφάλισε το 2,2% των ψήφων στις εκλογές της 14ης Μαΐου, κάλεσε τους υποστηρικτές του να στηρίξουν τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δεύτερο γύρο. «Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τον κ. Κιλιτσντάρολου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών», δήλωσε ο ηγέτης του Zafer σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, στεκούμενος πλάι στον Κιλιτσντάρογλου.

Ο Οζντάγ είπε πως το κόμμα του και ο Κιλιτσντάρογλου συμφώνησαν σε ένα σχέδιο να σταλούν πίσω στις πατρίδες τους οι μετανάστες μέσα σε ένα χρόνο «σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ο ίδιος ανέφερε πως είχε παρόμοιες συνομιλίες και με το κόμμα του Ερντογάν (AKP), αλλά αποφάσισε να μην τον υποστηρίξει, επειδή τα σχέδια του κόμματός του δεν περιελάμβαναν τον επαναπατρισμό μεταναστών.

Η στήριξη του Οζντάγ στον Κιλιτσντάρογλου θα μπορούσε, ενδεχομένως, να αντισταθμίσει τη στήριξη που έλαβε προχθές Δευτέρα ο Ερντογάν από τον Σινάν Ογάν, ο οποίος στον α’ γύρο των εκλογών ήρθε τρίτος, συγκεντρώνοντας το 5,2% των ψήφων. Η κούρσα για την εξασφάλιση στήριξης από τα δεξιά αντανακλά τη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο στήριξη που έλαβαν οι εθνικιστές στις κάλπες της 14ης Μαΐου. Αναλυτές λένε πως πολλοί παραμένουν αναποφάσιστοι, κρατώντας πιθανόν το «κλειδί» της νίκης στον δεύτερο γύρο.

«Πονοκέφαλος» η στήριξη των Κούρδων

Μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον Κιλιντσάρογλου αποτελεί και το γεγονός ότι τέσσερις ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές, οι Κούρδοι, οι οποίοι τον στήριξαν στον α’ γύρο, απειλούν να τον εγκαταλείψουν.

Κι αυτό, λόγω του ότι ένας Τούρκος εθνικιστής και η Ακσενέρ έχουν υπογράψει ένα πρωτόκολλο, το οποίο προβλέπει πως θα μπορούν να μείνουν φυλακισμένοι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι που έχουν σχέση με την τρομοκρατία, κυρίως στην νοτιοανατολική Τουρκία, κάτι που έχει ξεσηκώσει τους Κούρδους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) τονίζει ότι το επίμαχο αυτό πρωτόκολλο είναι εναντίον των παγκόσμιων δικαιωμάτων και αρχών, με τους Κούρδους, οι οποίοι έχουν πει ότι αύριο θα ανακοινώσουν την απόφασή τους, για το αν θα στηρίξουν, τελικά, τον Κιλιτσντάρογλου, να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον αφήσουν… στα κρύα του λουτρού.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This