Ο σκληρά τουρκόφιλος Χένρι Κίσινγκερ έγινε 100 και έσβησε κεράκια!

Επί υπουργίας του έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Must Read

Η πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του πλανήτη, ο Χένρι Κίσινγκερ, που του έχουν δώσει και το παρατσούκλι το «γεράκι της διπλωματίας», έκλεισε έναν αιώνα ζωής.

Και έσβησε κεράκια σε ημερίδα του Economic Club της Νέας Υόρκης, με τους διοργανωτές να του κάνουν τούρτα έκπληξη, ενώ οι παρευρισκόμενοι τον χειροκροτούσαν.

Ο Κίσινγκερ είναι το γηραιότερο πρώην μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Πολιτειών και ο τελευταίος επιζών από το Υπουργικό Συμβούλιο του Ρίτσαρντ Νίξον.

Μάλιστα το 1973, έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης, για τις ενέργειές για την κατάπαυση πυρός στον Πόλεμο του Βιετνάμ.

Να θυμίσουμε ότι επί υπουργίας του έγινε και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Και όπως αποκαλύφτηκε σε εμπιστευτικά έγγραφα του Foreign Office, βασικός στόχος του Κίσινγκερ στο Κυπριακό ήταν να ικανοποιηθεί η Τουρκία, καθώς πρόκειται για σκληρά τουρκόφιλο που δεν έχει αλλάξει ακόμη και στα 100 του χρόνια.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This