Υπόθεση Μαντλίν: «Ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ τη σκότωσα, αλλά δεν το έκανα» – Στο φως επιστολές του Κρίστιαν Μπρίκνερ

Must Read

Καμία ανάμειξη δεν είχε ο Κρίστιαν Μπρίκνερ στην εξαφάνισή της Μαντλίν ΜακΚάν, αυτό τουλάχιστον διαμηνύει ο ίδιος σε μια σειρά επιστολών που έχει γράψει σε μια προσπάθεια να πείσει τον κόσμο ότι είναι αθώος.

Ο 45χρονος έχει γράψει μια σειρά από επιστολές ελπίζοντας να τραβήξει δημοσιότητα στην εκστρατεία του να απαλλαγεί από κάθε σχέση με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την υφήλιο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ένα γράμμα του 45χρονου στάλθηκε λίγες μέρες πριν από την έναρξη των ερευνών αυτή την βδομάδα στο φράγμα Αράδε της Πορτογαλίας, μόλις 35 μίλια από το σημείο όπου εξαφανίστηκε πριν από 16 ολόκληρα χρόνια η μικρή Μαντλίν.

Η επιστολή είναι γραμμένη με μολύβι και δείχνει ξεκάθαρα την εμμονή του να προσπαθεί να πείσει τις αρχές και το κοινό, μέσω των μέσων ενημέρωσης, ότι είναι αθώος και δεν έχει καμία εμπλοκή στην απαγωγή της Μαντλίν.

Απότερος σκοπός να αποκτήσει αναγνώριση

Η γραφολόγος Tracey Trussell, η οποία εξέτασε το τελευταίο γράμμα και άλλα που έχει στείλει τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ότι δείχνουν ότι ο Μπρούκνερ ήταν «παραπλανημένος» και ότι οι «φανταστικές απόψεις του είναι σταθερές, αμετάβλητες».  

Είπε ότι τα γράμματά του υποδεικνύουν κάποιον που ήθελε να «διοικεί και να ελέγχει» αλλά και «κάποιον που υποφέρει από αισθήματα ενοχής».

«Όποια και αν είναι η αλήθεια, υπάρχει ανάγκη να τροφοδοτεί συνεχώς το εγώ του και ο απώτερος στόχος του είναι να αποκτήσει κάποιο είδος αναγνώρισης» προσθέτει η γραφολόγος.

Οι ερευνητές που ερευνούν τον Κριστιάν Μπρίκνερ ο οποίος εκτίει επτά χρόνια ποινή φυλάκισης για βιασμό, επιμένουν  ότι έχουν «συγκεκριμένα στοιχεία» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή – και πιστεύουν ότι τη σκότωσε.

«Ποτέ δεν μπορείς να φανταστείς πώς είναι όταν όλος ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι παιδοκτόνος και δεν είσαι» αναφέρει ο ίδιος σε μια από τις επιστολές του.

«Μου είπαν πριν από πολύ καιρό ότι η εισαγγελία έκλεισε την υπόθεση της Μαντλίν επειδή δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό στοιχείο. Δεν θα γίνει ποτέ δίκη. Οι εισαγγελείς δεν λένε τίποτα στο κοινό γιατί πρέπει να δώσουν τους φακέλους στους δικηγόρους μου – και αυτοί περιέχουν πολύ υλικό που επιβεβαιώνει την αθωότητά μου», υποστηρίζει για την υπόθεση της Μαντλίν.

Στη συνέχεια προσθέτει ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς «προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τέρας» για να «εκτρέψουν και να αφήσουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είμαι ο σωστός».

Το βασικό θέμα σε όλες τις επιστολές του – όλες γραμμένες σε σχεδόν τέλεια αγγλικά – είναι πώς «διώκεται» από τους εισαγγελείς και παραπονιέται για ψυχολογική πίεση που του ασκείται κάνοντας λόγο για «βασανιστήρια». «Δεν είμαι σε θέση να πω την πραγματική μεταχείριση που δέχομαι, επειδή δεν έχω τις κατάλληλες λέξεις γι’ αυτό. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν κατόπιν εντολών της BKA (γερμανική εγκληματολογική αστυνομία)».

Κλείνοντας την επιστολή του ο Μπρίκνερ διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά ότι είναι αποδιοπομπαίος τράγος και  παραμένει ακλόνητα πεπεισμένος ότι τελικά ο χρόνος θα αποδείξει ότι είναι αθώος.

«Γράφω χωρίς αυτολύπηση και η αυτοπεποίθηση και ο αυτοέλεγχος μου δεν ήταν ποτέ σε υψηλότερο επίπεδο. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Ψηλά το κεφάλι! Έρχονται καλύτερες μέρες», αναφέρει κλείνοντας την τελευταία του επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έρευνες τριών ημερών στο φράγμα Αράδε της Πορτογαλίας εντοπίστηκε ένα «στοιχείο» που αναμένεται να δοθεί στις γερμανικές αρχές το προσεχές διάστημα, και ίσως μπορέσει να «ξεκλειδώσει» την μυστηριώδη εξαφάνιση του μικρού παιδιού που συνέβη στις 3 Μαΐου 2007 στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μαντλίν: Βρέθηκαν στοιχεία στο φράγμα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This