Ιταλία: Χιλιάδες πιστοί συρρέουν να προσκυνήσουν άγαλμα της Παναγίας, που φημολογείται πως χύνει αιματοβαμμένα δάκρυα – Ποια η θέση του Πάπα

Η 53χρονη Ιταλίδα στην οποία ανήκει το άγαλμα, είχε δηλώσει πως τον Σεπτέμβριο του 2019 η Παναγία την προειδοποίησε σε όραμα για «έναν ιό που θα ερχόταν από την Κίνα»...

Must Read

Εδώ και πέντε χρόνια χιλιάδες καθολικοί συρρέουν μαζικά από κάθε γωνιά του πλανήτη, για να προσκυνήσουν ένα άγαλμα της Παρθένου Μαρίας στην πόλη Τρεβιγιάνο, κοντά στη Ρώμη της Ιταλίας, καθώς εικάζεται πως από το πρόσωπό της αναβλύζουν αιματοβαμμένα δάκρυα.

Ωστόσο, σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε, επιτέλους, να πάρει θέση για το υποτιθέμενο θαύμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο RAI 1, καθώς, ερωτώμενος σχετικά, υποστήριξε πως «οι εμφανίσεις της Παρθένου Μαρίας δεν είναι πάντα αληθινές. Υπάρχουν εμφανίσεις της Παναγίας που είναι αληθινές, αλλά η Παναγία δεν έχει ποτέ προκαλέσει την προσοχή προς την ίδια. Μου αρέσει να τη βλέπω με το δάχτυλο να δείχνει προς τον Ιησού».

Σύμφωνα δε με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πριν από μερικές ημέρες κάτοικοι του Τρεβιγιάνο ζήτησαν από τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να επέμβει για το «θαύμα» που συντελείται στην πόλη τους, με ιθύνοντα νου την Maria Giuseppe Scarpulla, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν «αγία» και «μελλοντολόγο». Όπως καταγγέλλουν, κάθε μήνα τα τελευταία πέντε χρόνια η Scarpulla διοργανώνει τελετές με προσευχή σε πάρκο κοντά στη λίμνη Μπρατσιάνο, όπου βρίσκεται το επίμαχο αγαλματίδιο της Παρθένου Μαρίας μέσα σε γυάλινη προθήκη, παροτρύνοντας τους απανταχού προσκυνητές να επισκεφθούν το Τρεβιγιάνο. Ο Ποντίφικας, πάντως, απέφυγε να αναφερθεί σε εκείνη, κατά την τοποθέτησή του στο ζήτημα.

Το επίμαχο αγαλματίδιο έφερε από την Βοσνία και το εγκατέστησε στην περιοχή η ίδια η 53χρονη Ιταλίδα, μετά από ένα ταξίδι της, το 2016, στο χωριό Medjugorje, όπου πήγε για να προσκυνήσει, καθώς το 1981 έξι έφηβοι ανέφεραν πως είδαν οράματα με την Παναγία. Έκτοτε, πολυάριθμοι προσκυνητές άρχισαν να συρρέουν στο Τρεβιγιάνο, ενώ ακόμα περισσότεροι πιστοί υποστήριζαν πως και εκείνοι είχαν βιώσει αντίστοιχα οράματα, με τον Πάπα Φραγκίσκο να δηλώνει, μάλιστα, το 2017 πως τα οράματα εκείνων των έξι εφήβων άξιζε να διερευνηθούν σε βάθος.

Τον Αύγουστο του 2020, σε συνέντευξη της στην ιστοσελίδα Catholic News Service, η Scarpulla είχε δηλώσει πως τον Σεπτέμβριο του 2019 η Παναγία την προειδοποίησε σε όραμα για «έναν ιό που θα ερχόταν από την Κίνα». Η 53χρονη Ιταλίδα, πάντως, στο παρελθόν καταδικάστηκε για «δόλια χρεοκοπία», καθώς, μέσω μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που είχε δημιουργήσει, όπου -υποτίθεται πως- δεχόταν δωρεές για την ίδρυση κέντρου για άρρωστα παιδιά, «έφαγε» 123.000 ευρώ από ένα άτεκνο ζευγάρι, που διαπίστωσαν πως, τελικά, έπεσαν θύματα απάτης.

Η ιταλική δικαιοσύνη δήλωσε πρόσφατα πως προτίθεται να διεξάγει έρευνα για το όλο θέμα, μετά και την καταγγελία ιδιωτικού ερευνητή που δήλωσε πως τα αιματοβαμμένα δάκρυα που τρέχουν από τα μάτια της Παρθένου, είναι από αίμα χοίρου!

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This