Στο «μικροσκόπιο» της NASA τα… UFO!

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έκανε λόγο για... τουλάχιστον 800 εναέρια φαινόμενα που βρίσκονται υπό διερεύνηση

Must Read

Σε μια πολύωρη συνεδρίαση, που μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από το κανάλι της NASA στο YouTube και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προχώρησε για πρώτη φορά σε αποκαλύψεις γύρω από τις καταγραφές για τα UFOs.

Στη διάρκεια της δημόσιας συνεδρίασης στην Ουάσινγκτον, η επιτροπή ειδικών, στην οποία έχει ανατεθεί από τη NASA να εξετάσει το ευαίσθητο ζήτημα των άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ ή UFOs), έκανε λόγο για τουλάχιστον 800 εναέρια φαινόμενα που βρίσκονται υπό διερεύνηση και υπογράμμισε την ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για να εξηγηθούν στο μέλλον τα φαινόμενα αυτά.

«Τα υφιστάμενα δεδομένα και οι εκθέσεις αυτοπτών μαρτύρων είναι ανεπαρκή για να παράσχουν αποδείξεις που να οδηγούν σε συμπεράσματα για τη φύση και την προέλευση καθενός περιστατικού», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σπέρτζελ, αστροφυσικός που προέδρευσε των εργασιών και συμπλήρωσε: «Εχουμε ανάγκη από δεδομένα υψηλής ποιότητας».

Η NASA είχε ανακοινώσει πέρυσι την έναρξη αυτών των εργασιών πάνω στα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα και διόρισε τον Οκτώβριο 16 ειδικούς για να τις διεξαγάγουν, ενώ παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, μέσα στο καλοκαίρι θα δημοσιοποιήσουν και μία σχετική έκθεση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εξέχοντες επιστήμονες αλλά και αξιωματούχοι της αμερικανικής ρυθμιστικής Αρχής της πολιτικής αεροπορίας (FAA), αλλά και ο πρώην αστροναύτης Σκοτ Κέλι.

Στιγμιότυπο από την πολύωρη συνεδρίαση της NASA με θέμα τα… ΑΤΙΑ

Στόχος της ομάδας δεν είναι να εξετάσει ένα προς ένα το κάθε συμβάν που παρατηρήθηκε στο παρελθόν, αλλά να διατυπώσει συστάσεις προς τη NASA για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα μελετά σχολαστικά στο μέλλον. Οπως εξήγησαν οι αρμόδιοι της NASA, το θέμα είναι σοβαρό, γιατί αφορά τόσο την εθνική ασφάλεια όσο και την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Εξωγήινη ζωή

Ομως προκαλεί επίσης ισχυρό ενδιαφέρον, εξαιτίας της λέξης UFO, ΑΤΙΑ, που δημιουργεί πολλούς συνειρμούς. Ο όρος έχει εξάλλου αντικατασταθεί επισήμως από τον όρο UAP (Unidentified Aerial Phenomena – Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα). «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα σαφές δεδομένο που θα δείχνει πως υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στα άγνωστης ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα και στην εξωγήινη ζωή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκρίνσπουν, ένας από τους επιστήμονες μέλη της επιτροπής.

Για τον Ντέιβιντ Σπέρτζελ, η δυσκολία να εξετασθεί το ζήτημα αυτό έγκειται στο ότι ορισμένοι «είναι πεπεισμένοι για την ύπαρξη ATIA», όταν άλλοι, στο άλλο άκρο, βρίσκουν το  όλο θέμα «γελοίο». Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Σον Κιρκπάτρικ, διευθυντή του γραφείου που είναι αφιερωμένο στο ζήτημα αυτό στους κόλπους του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας (AARO), έχουν συγκεντρωθεί περίπου 800 εναέρια φαινόμενα, όμως «ίσως μόνο 2% ως 5%» από αυτά είναι «πράγματι μη ομαλά».

Ο Κιρκπάτρικ προχώρησε στην προβολή δύο βίντεο. Το πρώτο έδειχνε ένα σφαιρικό αντικείμενο που εθεάθη το 2022 στη Μέση Ανατολή και παραμένει μέχρι σήμερα ανεξήγητο, ενώ το δεύτερο βίντεο έδειχνε τρία σημεία που έμοιαζαν να μετακινούνται μπρος πίσω με αινιγματικό τρόπο, αν και, στην πραγματικότητα, επρόκειτο απλά για αεροπλάνα.

  • Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε αποκαλύψει σε ταινία της ποιο άρωμα φορούσε και στη ζωή της- Δεν το αποχωρίστηκε ποτέ

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πάντοτε μοσχοβολούσε και αυτό οφειλόταν στο ακριβό της άρωμα.Aπό την Έλενα ΦάκουΜάλιστα η ηθοποιός είχε αποκαλύψει...

More Articles Like This