Ελεωνόρα Κοκαβέση: «Όμηρος της κυβέρνησης Ράμα ο Φρέντι Μπελέρης»

Αποκαλυπτική επιστολή της αδελφής του Παντελή Κοκαβέση, απελευθερωθέντος συνεργάτη του δημάρχου Χειμάρρας, στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

Must Read

Παραμένει φυλακισμένος ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, παρά τις πιέσεις που συνεχίζει να δέχεται η κυβέρνηση Ράμα για την απελευθέρωσή του. Πιέσεις ασκούνται από την Αθήνα, αλλά και από πλευράς Ε.Ε., ενώ και ο αμερικανικός παράγοντας συμβάλλει παρασκηνιακά…

  • Νικ. Σταυρουλάκις

Πιέσεις ασκούνται ακόμα και από την αντιπολίτευση στην Αλβανία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», το εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο ετοιμάζεται για την τελετή ορκωμοσίας του Φρ. Μπελέρη, η οποία προγραμματίζεται για τις 15 ή τις 25 Ιουνίου. Εάν η τελετή οριστεί στις 25 Ιουνίου, θα συμπέσει με τις ελληνικές εκλογές.

Στο μεταξύ ο Φρ. Μπελέρης παραμένει φυλακισμένος σε φυλακή των Τιράνων, καθώς, σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην προφυλάκιση ατόμου. Συνεπώς, εάν δεν έχει μεσολαβήσει εντολή αποφυλάκισης, ο Φρ. Μπελέρης θα μεταχθεί φρουρούμενος στο δημαρχείο Χειμάρρας για την ορκωμοσία και κατόπιν θα επιστρέψει στη φυλακή.

Όπως αναφέρει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» η Ελεωνόρα Κοκαβέση, αδελφή του απελευθερωθέντος συνεργάτη του δημάρχου Χειμάρρας Παντελή Κοκαβέση (σ.σ. δεξιά στην αρχική φωτογραφία), κάθε δυνατή εξέλιξη είναι στα χέρια του Αλβανού πρωθυπουργού. Εν συνεχεία, το δημοτικό συμβούλιο θα αρχίσει τις συνεδριάσεις του και σύμφωνα με τον κανονισμό, ο εκλεγμένος δήμαρχος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα εάν δεν παραστεί σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις…

Με την ευκαιρία η Ελεωνόρα Κοκαβέση σε επιστολή της προς την «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη Χειμάρρα.

Γράφει σχετικά:

1. Σκοπός του αλβανικού κράτους είναι ο αφελληνισμός και η εκδίωξη του ελληνικού στοιχείου. Ως κύριο μέσο χρησιμοποιείται η αρπαγή της γης για την τουριστική ανάπτυξη και την εγκατάσταση νέων πληθυσμών.

2. Η σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη αποσκοπούσε στον εκφοβισμό των ψηφοφόρων και στη μη εκλογή του. Ομως το αντίθετο αποτέλεσμα δεν ακύρωσε τον σχεδιασμό, ο οποίος αναπροσαρμόστηκε. Ο Φρέντι Μπελέρης είναι πια όμηρος και υπάρχουν τα εξής σενάρια:

Α) φυλακή ή κατ’ οίκον περιορισμός και άρα περιορισμένη και με πολλά εμπόδια άσκηση των δημαρχιακών του καθηκόντων.

Β) ανάλογα και με την απόφαση του δικαστηρίου, κήρυξή του ως «έκπτωτου» και διενέργεια νέων εκλογών με άλλον υποψήφιο.

3. Η σύλληψη του Παντελή Κοκαβέση έγινε στο ίδιο πλαίσιο με αυτή του Μπελέρη. Ομως ενέχει τον κίνδυνο για την ίδια τη ζωή του. Ο Παντελής είχε καρδιακή ανεπάρκεια και για περίπου έναν χρόνο η καρδιά του λειτουργούσε με μηχανική υποστήριξη. Τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκε μόσχευμα και έκανε τη μεταμόσχευση. Εκτοτε ζει με ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και ιατρικές εξετάσεις σε τακτική βάση. Οι τελευταίες έπρεπε να επαναληφθούν στις 29/5/23 για να ελεγχθεί η λειτουργία της καρδιάς του και των άλλων ζωτικών οργάνων του και να ρυθμιστεί το είδος, η ποσότητα και ο αριθμός των φαρμάκων που λαμβάνει. Λόγω της προφυλάκισης ο έλεγχος αναβλήθηκε και ο Παντελής νοσηλεύεται αυτές τις ημέρες στο Ωνάσειο.

4. Η επίσημη Ελλάδα θα πρέπει να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό. Οφείλει να διεθνοποιήσει το ζήτημα των καταπατήσεων των δικαιωμάτων του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η πολιτική του «κατευνασμού» που ακολουθεί δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η Ελλάδα διευκόλυνε την Αλβανία πολλές φορές να βγει από τη διεθνή απομόνωση (ΟΑΣΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ.). Σήμερα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στάση της απέναντι στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν και θα πρέπει να μη μας διαφεύγει πως τα Τίρανα περισσότερο από την ένταξή τους στην Ε.Ε. προτιμούν τα κεφάλαια που καταλήγουν σε αυτή κατά τη διάρκεια της ενταξιακής της πορείας με ελάχιστες προϋποθέσεις. Βέβαια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σημαντική θα ήταν μια ξεκάθαρη παρέμβαση από τις επίσημες ΗΠΑ – ας μην έχουν άγχος, δεν θα χάσουν την «πολύτιμη» χώρα των αετών από σύμμαχο. Οι Αλβανοί ξέρουν να προσκολλώνται στον ισχυρό…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This