Έκθετος ο Μπάιντεν: Τώρα παραδέχεται την ύπαρξη κινεζικής κατασκοπευτικής βάσης στην Κούβα!

Must Read

Σε φιάσκο άνευ προηγουμένου εξελίσσεται η υπόθεση με την κινεζική κατασκοπευτική βάση η οποία λειτουργεί στην Κούβα και αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Αρχικά, ο Μπάιντεν είχε απορρίψει πλήρως ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τώρα, μετά τις νέες αποκαλύψεις, ομολόγησε ότι είτε έλεγε ψέματα, είτε δεν ήξερε τι του γινόταν, είτε ότι είναι δέσμιος στην Κίνα έπειτα από τις μίζες που είχε λάβει.

Η ταυτόσημη απάντηση της Κούβας και της Κίνας, με τις ίδιες κατηγορίες μάλιστα κατά των ΗΠΑ, μάλλον επιβεβαιώνει την είδηση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας απαντώντας  σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου σχετικά με την κινεζική κατασκοπευτική εγκατάσταση στην Κούβα δήλωσε:

“Δεν γνωρίζω σε τι αναφέρεστε. Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ είναι ειδικοί στο κυνήγι των σκιών και την ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Οι ΗΠΑ είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του hacking και η υπερδύναμη της παρακολούθησης.

Οι ΗΠΑ έχουν εδώ και καιρό παράνομα καταλάβει τον Κόλπο του Γκουαντάναμο της Κούβας για μυστικές δραστηριότητες και έχουν επιβάλει αποκλεισμό στην Κούβα για περισσότερα από 60 χρόνια. Οι ΗΠΑ πρέπει να κοιτάξουν προσεκτικά τον εαυτό τους, να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας με το πρόσχημα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να άρουν αμέσως τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό στην Κούβα και να ενεργήσουν με τρόπους που συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων με την Κούβα και την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, όχι αλλιώς».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κούβας Carlos Fernández de Cossío δήλωσε αναφορικά με την αποκάλυψη της Wall Street Journal:

«Η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal δημοσίευσε στις 8 Ιουνίου εντελώς ψευδείς και αβάσιμες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υποτίθεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Κούβας και Κίνας, σε στρατιωτικά θέματα, για την εγκατάσταση μιας υποτιθέμενης βάσης κατασκοπείας.

Ανεξάρτητα από τα κυριαρχικά δικαιώματα που έχει η Κούβα σε θέματα άμυνας, η χώρα μας έχει υπογράψει τη Διακήρυξη της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως Ζώνης Ειρήνης, που υπογράφηκε στην Αβάνα τον Ιανουάριο του 2014.

Βάσει αυτού, απορρίπτουμε κάθε ξένη στρατιωτική παρουσία στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας πολλών αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων και στρατευμάτων, ειδικά στη στρατιωτική βάση που καταλαμβάνει παράνομα ένα τμήμα της εθνικής επικράτειας στην επαρχία του Γκουαντάναμο.

Συκοφαντίες αυτού του τύπου έχουν κατασκευαστεί από αξιωματούχους των ΗΠΑ, προφανώς εξοικειωμένοι με κατασκοπευτικές πληροφορίες, όπως αυτές που αναφέρονται σε υποτιθέμενες ακουστικές επιθέσεις εναντίον διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ.

Είναι όλες πλάνες που προωθούνται με την ύπουλη πρόθεση να δικαιολογηθεί η άνευ προηγουμένου αυστηροποίηση του αποκλεισμού, η αποσταθεροποίηση και η επιθετικότητα κατά της Κούβας και η εξαπάτηση της κοινής γνώμης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον κόσμο.

Η εχθρότητα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας και τα ακραία και σκληρά μέτρα που προκαλούν ανθρωπιστική ζημιά και τιμωρούν τον κουβανικό λαό δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This