«Έφυγε» στα 86 του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί ραγδαία - Η πολιτική και προσωπική του διαδρομή

Must Read

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί, περίπου στις 9.30 ώρα Ιταλίας, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Repubblica» και «Corriere della Sera», ο «Καβαλλιέρε» νοσηλευόταν από την Παρασκευή στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου και τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί ραγδαία καθώς έπασχε από λευχαιμία. 

Μάλιστα, από νωρίς το πρωί στο πλευρό του είχαν σπεύσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα ο αδερφός του, Πάολο και τα παιδιά του, Μαρίνα, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Πιερ.

 

Τα τελευταία χρόνια η υγεία του ηγέτη της «Φόρτσα Ιτάλια» δεν ήταν σε καλή κατάσταση και είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές στα νοσοκομεία.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ο Μπερλουσκόνι είχε νοσηλευτεί ξανά επί 45 μέρες και είχε βγει στις 19 Μαΐου.

«Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μαζί του φεύγει ένα κομματι ιταλικής ιστορίας», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Πρώτη μετέδωσε την είδηση η εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία, νωρίτερα, είχε αναφερθεί στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Ιταλού πρωην πρωθυπουργού.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ήταν υπό ιατρική επίβλεψη λόγω πνευμονίας που του προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Τον Ιανουάριο του 2022 είχε νοσηλευτεί για ουρολοίμωξη.

Το 2019 είχε αφαιρέσει μια εντερική απόφραξη και το 2016 είχε κάνει εγχείριση καρδιάς.

Στο ίδιο νοσοκομείο που άφησε την τελευταία του πνοή είχε νοσηλευτεί Νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά το 2013 και το 2014 για ένα πρόβλημα στα μάτια.  Επιπλέον, τον Μάιο του 1997, του αφαιρέθηκε ένας κακοήθης όγκος από τον προστάτη του.

Δείτε βίντεο:






Ποιος ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1936 στο Μιλάνο.

Ήταν γόνος αστικής οικογένειας. Σπούδασε νομικά και το 1962 ίδρυσε την πρώτη του κατασκευαστική εταιρεία επωφελούμενος από την ραγδαία οικοδομική έξαρση του Μιλάνου. Στη 10ετία του ’70 επιχειρεί τις πρώτες του επενδύσεις στα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενος την απελευθέρωση της τηλεοπτικής αγοράς.

Μέχρι το 1986 κατείχε το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης, ενώ το ίδιο έτος γίνεται ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν.

Τον Νοέμβριο του 1980 ίδρυσε την πρώτη μεγάλη, ιταλική ιδιωτική τηλεόραση (Canale 5). Το 1982 στον τηλεοπτικό του όμιλο προστέθηκε το κανάλι Italia Uno και το 1984 το Rete 4.

Παράλληλα, το 1991 κατάφερε να ελέγξει την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών του εκδοτικού οίκου Arnoldo Mondadori ενώ στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες συγκαταλέγονταν τα πολυκαταστήματα Standa και οι ασφάλειες Mediolanum. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέκτησε τηλεοπτικά κανάλια στην Ισπανία, τη Γερμανία και, για σύντομο χρονικό διάστημα, στη Γαλλία.

Το 1994 κάνει την στροφή στην πολιτική με την ίδρυση του κόμματος Forza Italia.

Ήταν πρωθυπουργός της χώρας τέσσερις φορές.

Διατηρούσε ιδιαίτερα στενή φιλική σχέση με τον Κώστα Καραμανλή και γι' αυτό τον λόγο υποστήριζε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός είχε απασχολήσει πολλές φορές τα μέσα ενημέρωσης καθώς είχε κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή, δωροδοκίες, λογιστικές απάτες μέχρι και για διασυνδέσεις με την ιταλική μαφία. Είχε καταδικαστεί το 2013 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία «σβήστηκαν», χάρη σε αμνηστία) λόγω φορολογικής απάτης στα πλαίσια αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Επέλεξε να εκτίσει την ποινή του εναλλακτικά για δέκα μήνες εργαζόμενες σε υπηρεσίες του δήμου του Μιλάνο.

Τεράστιο ενδιαφέρον, σε διεθνές επίπεδο, προκάλεσαν οι δίκες για τα λεγόμενα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα». Δεν προέκυψε , όμως, κάποια οριστική καταδίκη ενώ αθωώθηκε από την κατηγορία χρηματισμού νεαρών γυναικών με στόχο να ψευδομαρτυρήσουν ως προς το περιεχόμενο των δείπνων που οργανώνονταν στην κατοικία του.

https://www.youtube.com/watch?v=0JuA6FUMESs

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο «Καβαλιέρε» ήταν επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και εξελέγη εκ νέου γερουσιαστής.

Είχε απασχολήσει επίσης με τα πάρτι που διοργάνωνε, τα λεγόμενα «μπούνγκα μπούνγκα» για τα οποία είχε βρεθεί και κατηγορούμενος χωρίς να υπάρχει οριστική καταδίκη ενώ ήταν γνωστός για την αγάπη του στο ωραίο φύλο και τις «περιπέτειες» του.

Είχε παντρευτεί δύο φορές, το 1965 με την Κάρλα Ελβίρα Νταλ’ Όλιο και το 1990 την Βερόνικα Λάριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This