Χιλή: 20 νεκροί στις διαδηλώσεις που έφτασαν μέχρι τα πλούσια προάστια

Must Read

Παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία αλλά και τις κινήσεις για αύξηση του κατώτερου μισθού, η κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα δεν μπορεί να κατευνάσει την οργή των Χιλιανών.

Χιλή βία

Χιλή βία

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που διαρκούν εδώ και τρεις εβδομάδες, επεκτάθηκαν πλέον και στα πιο πλούσια προάστια του Σαντιάγο. Εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, συγκεντρώθηκαν έξω από το εμπορικό κέντρο Costanera Center, το μεγαλύτερο της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Αφού τους απώθησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν σε διάφορα σημεία της συνοικίας Προβιντένσια, μεταξύ του οικονομικού κέντρου του Σαντιάγο και των πιο πλούσιων προαστίων. Σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία και λεηλατήθηκαν ένα φαρμακείο και δύο υποκαταστήματα τραπεζών. «Αντιμετωπίζουμε ένα επίπεδο βίας και καταστροφής που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν στο κέντρο της πρωτεύουσας», δήλωσε η δήμαρχος της Προβιντένσια, Έβελιν Ματέι.

Χιλή βία

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν λίγες ώρες αργότερα στην πλατεία Ιταλίας. Στην περιοχή Ρένκα, ένα δημοφιλές προάστιο στο βόρειο Σαντιάγο, περίπου 20 άνθρωποι επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί, ενώ οδηγοί φορτηγών και ιδιωτικών οχημάτων έκλεισαν δρόμους.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομικοί στη Χιλή σνιφάρουν (τι άραγε;) πριν αντιμετωπίσουν διαδηλωτές (video)

Η εισαγγελία της Χιλής ανακοίνωσε την απαγγελία κατηγοριών εναντίον 14 αστυνομικών για βασανιστήρια εναντίον δύο ανθρώπων, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, στη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε τις πρώτες εννέα ημέρες του κινήματος διαμαρτυρίας.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (INDH), ένας ανεξάρτητος κρατικός οργανισμός, έχει αναλάβει 181 προσφυγές για ανθρωποκτονία, βασανιστήρια και σεξουαλική βία, που φέρεται ότι έχουν διαπράξει οι δυνάμεις ασφαλείας.
Από τα επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων έχουν σκοτωθεί 20 άνθρωποι.

Χιλή βία

Χιλή βία

Χιλή βία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This