Σοκ στο Βέλγιο: 75 γατιά και τρία σκυλιά βρέθηκαν σε καταψύκτη σπιτιού!

Bρέθηκαν και 25 γάτες ζωντανές, αλλά σε κακή κατάσταση

Must Read

Ισχυρό σοκ στους απανταχού ζωόφιλους προκαλεί η είδηση ότι στο Βέλγιο, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μονς, στα νότια της χώρας, μέσα σε καταψύκτη σπιτιού βρέθηκαν τα κουφάρια από 75 γατιά και τρία σκυλιά!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει τοπικό παράρτημα της Υπηρεσίας Προστασίας των Ζώων (SPA), στο εν λόγω σπίτι βρέθηκαν ζωντανές άλλες 25 γάτες, σε κακή, όμως, κατάσταση, ενώ, σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό κανάλι RTBF, τα ζώα εντοπίστηκαν χάρη στην παρέμβαση των υπηρεσιών που φροντίζουν τα ζώα στην περιφέρεια της Βαλονίας.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο, όσο καιρό είμαι υπεύθυνος καταφυγίου ζώων», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκαετάν Σκαλντίνο, διευθυντής της SPA στην πόλη Λα Λουβιέρ. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια μέρα θα άπλωνα στο πάτωμα τόσα πολλά πτώματα, για να τα εξετάσω», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εργαζόμενοι της SPA πήγαν χθες Τετάρτη στον τόπο του εγκλήματος, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, μετά την καταγγελία ενός γείτονα. Δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνιση για τους ενοίκους του, τούς οποίους οι αρχές περιέγραψαν μόνο ως «περιθωριακά άτομα». Η αστυνομία θα πάρει καταθέσεις από μάρτυρες, προκειμένου να ασκηθούν πιθανές διώξεις για κακομεταχείριση των ζώων, οι οποίες στη Βαλονία επισύρουν από βαρύ πρόστιμο μέχρι ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με τον Σκαλντίνο, ο μεγάλος αριθμός των ζώων εξηγείται από το γεγονός ότι τα άφηναν να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. «Συχνά μιλάμε για την υποχρεωτικότητα της στείρωσης αλλά κατά την άποψή μου εδώ ήταν τόσο μεγάλη η παραμέληση των ζώων που πέθαιναν πολύ γρήγορα» μετά τη γέννησή τους. «Βρήκαμε νεκρά γατάκια μερικών ημερών, ακόμη και μερικών ωρών», πρόσθεσε.

Οι 25 γάτες που βρέθηκαν ζωντανές, μεταφέρθηκαν σε τρία καταφύγια, ώστε να τους παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα, καθώς πάσχουν κυρίως από δερματικές παθήσεις επειδή ζούσαν μέσα στα περιττώματά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This