«Ντροπή για τον εβραϊκό λαό» χαρακτήρισε ο Πούτιν τον Ζελένσκι

«Έχουμε το πλήρες δικαίωμα να θεωρούμε ότι ο στόχος της αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας που θέσαμε, είναι ένας από τους βασικούς στόχους» της στρατιωτικής επιχείρησης, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος

Must Read

Προσωπική επίθεση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, καθώς τον αποκάλεσε «ντροπή για τον εβραϊκό λαό».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην εβραϊκή καταγωγή του Ουκρανού ομολόγου του, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε τα εξής: «Είχα πολλούς Εβραίους φίλους από την παιδική μου ηλικία. Και λένε ότι ο Ζελένσκι δεν είναι Εβραίος, αλλά ντροπή για τον εβραϊκό λαό. Αυτό δεν είναι αστείο». Επέμεινε δε ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα χέρια των νεοναζί, η οποία είναι και η μόνιμη «δικαιολογία» του για την εισβολή του ρωσικού στρατού στη χώρα.

«Έχουμε το πλήρες δικαίωμα να θεωρούμε ότι ο στόχος της αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας που θέσαμε, είναι ένας από τους βασικούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, ενώ υποστήριξε πως σύντομα η Ουκρανία θα εξαντλήσει τον δικό της στρατιωτικό εξοπλισμό και θα εξαρτηθεί πλήρως από το υλικό που της προμηθεύουν οι δυτικές χώρες. Διέψευσε, δε, ότι η Ουκρανία έχει σημειώσει πρόοδο κατά την αντεπίθεσή της και τόνισε ότι δεν είχε «καμία πιθανότητα» εναντίον του ρωσικού στρατού.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε, επίσης, πως οι δυτικές κυρώσεις όχι μόνο δεν απομόνωσαν τη χώρα του αλλά αντ’ αυτού την οδήγησαν στο να «επεκτείνει» το εμπόριό της με «τις αγορές του μέλλοντος» και επένεσε τις νέες συμφωνίες που σύναψε με την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική – αποκαλώντας τις «αξιόπιστους, υπεύθυνους εταίρους».

Ισορροπημένα τα δημόσια οικονομικά της Ρωσίας

Αναφερόμενος, κατόπιν, στην πορεία της ρωσικής οικονομίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι «συνολικά, τα δημόσια οικονομικά της Ρωσίας είναι ισορροπημένα», αν και παραδέχτηκε ότι η Μόσχα χρειάστηκε να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα, προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλειά της. «Πρέπει να το κάνουμε αυτό για να προστατεύσουμε την κυριαρχία της χώρας μας», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να πω ότι, γενικά, είναι δικαιολογημένο, μεταξύ άλλων από οικονομική άποψη».

Μιλώντας στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως πιστεύει ότι η οικονομία της Ρωσίας θα μπορούσε να αναπτυχθεί έως και 2% του ΑΕΠ φέτος, καθώς η χώρα παλεύει με τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Τόνισε, δε, ότι η Ρωσία δεν «κλείνει τις πόρτες» σε υπερπόντιες επιχειρήσεις που εξετάζουν το ενδεχόμενο επιστροφής τους, ενώ υποσχέθηκε να μεταχειριστεί τις ξένες επιχειρήσεις που συνεχίζουν στην δραστηριοποιούνται στη Ρωσία «σαν δικές μας».

«Αλλά, σίγουρα θα έχουμε κατά νου για το μέλλον την περίεργη συμπεριφορά ορισμένων από αυτούς τους εταίρους», πρόσθεσε ο Πούτιν. «Και σίγουρα θα θέσουμε το συμφέρον των εγχώριων επιχειρήσεων πρώτη μας προτεραιότητα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This