Πακιστάν: Χειροπέδες σε δέκα υπόπτους για διακίνηση μεταναστών μετά το ναυάγιο στην Πύλο

Ο πρωθυπουργός της χώρας αναφέρει ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά αν είναι ένοχοι

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τον τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με τους τουλάχιστον 78 νεκρούς καθώς σήμερα οι αρχές του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δέκα άτομα ύποπτα για συμμετοχή σε διακίνηση ανθρώπων. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σεχμπάζ Σαρίφ διέταξε την πάταξη «των ατόμων που εμπλέκονται στο αποτρόπαιο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων» και υποσχέθηκε ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν αυστηρά, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στο πακιστανικό Κασμίρ, από όπου και κατάγονταν τα περισσότερα θύματα του ναυαγίου.  Ένας άλλος συνελήφθη στο Γκουτζράτ της Παντζάμπ, μια πόλη που εδώ και πολύ καιρό αποτελεί γόνιμο έδαφος για όσους θέλουν να μεταναστεύουν.

Όσοι συνελήφθησαν «αυτή τη στιγμή διερευνώνται για τη συμμετοχή τους στη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσοντάρι Σαουκάτ, αξιωματούχος του Κασμίρ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν έκανε αναφορά στο ναυάγιο τονίζοντας ότι δώδεκα Πακιστανοί είναι μεταξύ των επιζώντων, αν και δεν γνωρίζει πόσοι από τους υπηκόους του επέβαιναν στο πλοίο.

Ο αριθμός τους θα μπορούσε να ξεπεράσει τους 200, δήλωσε στο AFP ένας αξιωματούχος μετανάστευσης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο εκτιμώμενος αριθμός των επιβατών του μοιραίου πλοίου τοποθετείται μεταξύ 400 και 750, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η πολιτική αναταραχή και μια οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης απωθούν δεκάδες χιλιάδες Πακιστανούς από τη χώρα, νόμιμα ή παράνομα. Οι νεαροί άνδρες, κυρίως από το ανατολικό Παντζάμπ και τη βορειοδυτική επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα, ταξιδεύουν συχνά από το Ιράν, τη Λιβύη, την Τουρκία και την Ελλάδα για να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, στην χώρα μας αύριο θα κληθούν να απολογηθούν στα δικαστήρια Καλαμάτας οι 9 Αιγύπτιοι οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για διακινητές των μεταναστών του μοιραίου πλοίου.

Δείτε επίσης:

Μ. Κοττάκης: O πατριωτισμός των ανοήτων

Ναυάγιο στην Πύλο: Έγινε τρισάγιο για τα θύματα – Το μήνυμα της Αιγύπτου

Πύλος: Καταθέτουν σήμερα 4 διασωθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες υπό αντίξοες συνθήκες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This