«Titan»: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως τα συντρίμμια ανήκουν στο αγνοούμενο υποβρύχιο

Για τμήμα από το πίσω μέρος του βαθυσκάφους κάνει λόγο επαγγελματίας διασώστης

Must Read

Τα συντρίμμια, τα οποία βρέθηκαν στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού, όπου χάθηκαν τα ίχνη του τουριστικού υποβρυχίου «Titan», φέρονται να είναι τμήματα του  αγνοούμενου βαθυσκάφους, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Ειδικότερα, με βάση ρεπορτάζ του Sky News, ο David Mearns εμπειρογνώμονας διάσωσης υποστήριξε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν από το καναδικό ρομποτικό βαθυσκάφος κατά την έρευνα για το «Titan», ήταν «κομμάτια του πίσω τμήματός του». «Πρόκειται για ένα αντισυμβατικό υποβρύχιο. Αυτό το πίσω κάλυμμα είναι το μυτερό άκρο του και το πλαίσιο προσγείωσης είναι το μικρό πλαίσιο, πάνω στο οποίο φαίνεται να κάθεται», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Mearns, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τόσο τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο, όσο και τον Γάλλο χειριστή του υποβρυχίου, ανέφερε πως έλαβε ένα μήνυμα στο WhatsApp, που υποδηλώνει ότι δύο κρίσιμα τμήματα του υποβρυχίου έχουν εντοπιστεί και πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει ότι το κύτος δεν έχει βρεθεί ακόμη, αλλά έχουν ανακαλυφθεί δύο πολύ σημαντικά μέρη του όλου συστήματος και αυτό δεν θα μπορούσε να βρεθεί, αν δεν είχε κατακερματιστεί».

Υπενθυμίζουμε πως επίσημη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επιχείρηση, αναμένεται να λάβει χώρα από την αμερικανική Ακτοφυλακή στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Για πιθανή «στιγμιαία εσωτερική κατάρρευση» του βαθυσκάφους μιλά ο συνιδρυτής της OceanGate

Από την πλευρά του, ο Guillermo Söhnlein, συνιδρυτής της OceanGate μαζί με τον -αγνούμενο- Στόκτον Ρας, δήλωσε στο BBC News ότι ενδέχεται να υπήρξε μια «στιγμιαία εσωτερική κατάρρευση» του βαθυσκάφους. Ο Söhnlein σχολίασε την είδηση για τα συντρίμμια, αναφέροντας ότι δεν εκπλήσσεται αν βρέθηκε κάτι στην επιφάνεια.
«Ξέρω ότι το πρωτόκολλό μας για διακοπή επικοινωνιών είναι ο πιλότος να φέρει το υποβρύχιο στην επιφάνεια. Από την αρχή πάντα πίστευα ότι αυτό, πιθανότατα, θα έκανε ο Στόκτον. Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται πολύ δύσκολο να βρεις το υποβρύχιο, επειδή το πλοίο επιφανείας δεν θα ήξερε ότι (το υποβρύχιο) ανεβαίνει και δεν θα ήξερε πού να ψάξει», πρόσθεσε.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα να είχε γίνει καταστροφή. «Αυτό που ξέρω είναι ανεξάρτητα από το υποβρύχιο, όταν λειτουργείς σε βάθος η πίεση είναι τόσο μεγάλη, σε οποιοδήποτε υποβρύχιο, που αν υπάρξει βλάβη θα ήταν μια στιγμιαία εσωτερική κατάρρευση. Αν αυτό συνέβη, θα είχε συμβεί πριν από τέσσερις ημέρες», εξήγησε.

Ο Guillermo Söhnlein, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία OceanGate πριν από 10 χρόνια, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είχε ενεργήσει διαφορετικά υπό τις περιστάσεις. «Αν μη τι άλλο, νομίζω ότι πρέπει να μάθουμε από αυτό που συμβαίνει, να μάθουμε τι συνέβη, να πάρουμε αυτά τα μαθήματα και να προχωρήσουμε», κατέληξε.

Η εταιρεία Pelagic Research Services επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια που ανακοίνωσε νωρίτερα η αμερικανική ακτοφυλακή εντοπίστηκαν από το δικό της υποβρύχιο ρομποτικό σκάφος. Σε ανακοίνωσή της στο Twitter, η εταιρεία αναφέρει: «Η PRS θέλει να εκφράσει την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη, συντονισμένη αντίδραση διάσωσης όλων όσων συμμετείχαν σε αυτήν την αποστολή έρευνας και διάσωσης. Εστιάζουμε αυτή τη στιγμή στις οικογένειες όσων ήταν στο Titan και στην τραγική τους απώλεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This