Αγωνία για τον Μπελέρη, μετά και το νέο «όχι» των Αλβανών – Ελπίδες να παραμείνει δήμαρχος

Πηγές της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία αναφέρουν ότι το «παιχνίδι» για τον Μπελέρη δεν έχει χαθεί ακόμη...

Must Read

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν, πλέον, για την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Χειμάρρας, με τον Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένο δήμαρχο της «ελληνοκρατούμενης» πόλης στα νότια της Αλβανίας, να παραμένει πίσω από τα σίδερα.

Το αλβανικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα των συνηγόρων του να τού χορηγηθεί ειδική άδεια από τις φυλακές, για να παραβρεθεί, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, στο δημαρχείο της Χειμάρρας, ούτως ώστε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία που θα λάβει χώρα αύριο Τρίτη, στις 11 το πρωί. Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος ο Φρέντι Μπελέρης να εκπέσει του αξιώματός του αυξάνεται.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ethnos.gr, πηγές της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία αναφέρουν ότι το «παιχνίδι» ακόμη δεν έχει χαθεί για τον Μπελέρη, αφού, για να εκπέσει του αξιώματός του, θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή και μετά το πέρας ενός ακόμα τριμήνου, αφού υπάρχουν εκκρεμείς διαδικασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τότε.

Να σημειωθεί ότι το αλβανικό δικαστήριο, προκειμένου να απορρίψει το αίτημα για την ειδική άδεια που κατέθεσε η πλευρά του εκλεγμένου δημάρχου για μια ακόμη φορά δε στηρίχθηκε σε κάποιο συγκεκριμένο σκεπτικό. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε την πρωτοφανή -ακόμα και για τα δεδομένα της Αλβανίας- περίπτωση να παραμένει στη φυλακή κάποιος νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να διαφύγει από τη χώρα, αλλά και χωρίς να υπάρχει καμία πιθανότητα να διαπράξει το ίδιο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται.

Πλέον, η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας περιμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να βγει από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης, ένας άνθρωπος που αποτελεί ένα από τα ηγετικά στελέχη της ελληνικής μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια».

Μέχρι στιγμής, η μόνη αντίδραση από πλευράς Ελλάδας είναι η νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, μέσω της οποίας καταδικάζει την αδικαιολόγητη άρνηση των αλβανικών Αρχών να παρέχουν στον νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο ειδική άδεια για να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της πόλης του.

«Απορρίφθηκε σήμερα η αίτηση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρεντυ Μπελέρη, να λάβει ειδική άδεια, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει αύριο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του. Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών Αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του Δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής. Ούσα υποψήφια για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Αλβανία θα πρέπει να σέβεται το κράτος δίκαιου και το τεκμήριο της αθωότητας», αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This