Υπερηφαίστειο στη Νάπολη απειλεί… ολόκληρο τον πλανήτη!

Οι ειδικοί μιλούν για έκρηξη που μπορεί να φτάσει μέχρι τη στρατόσφαιρα!

Must Read

Σκηνές Αποκάλυψης προβλέπουν για ολόκληρο τον πλανήτη οι επιστήμονες -μιλώντας μάλιστα για «χειμώνα διάρκειας πολλών ετών»- στην περίπτωση που εκραγεί ξανά, πρώτη φορά μετά το 1538, το υπερηφαίστειο Φλεγραία Πεδία που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας.

Οπως σημειώνουν στα συμπεράσματα έρευνας που έκαναν για το θέμα και δημοσιεύτηκαν εσχάτως στην επιθεώρηση «Communications Earth & Environment», ο φλοιός στο ηφαίστειο αποδυναμώνεται και ως εκ τούτου γίνεται πιο επιρρεπής σε μια ρήξη, «καθιστώντας πιθανότερη μια έκρηξη». Αν μάλιστα η έκρηξή του είναι ανάλογου μεγέθους με την τελευταία ιστορικά καταγεγραμμένη, τότε τα πράγματα θα είναι εφιαλτικά, καθώς θα εκσφενδονιστούν λάβα, τέφρα και ηφαιστειακά αέρια που θα φτάσουν έως τη στρατόσφαιρα!

Το γεγονός, πάντα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα οδηγούσε σε τσουνάμι 33 μέτρων, αλλά και στη διασπορά θείου και τοξικής τέφρας, που θα μπορούσε με τη σειρά της να βυθίσει για πολλά χρόνια τη Γη σε «βαθύ χειμώνα», προκαλώντας καταστροφές στις σοδειές και στην άγρια πανίδα και χλωρίδα. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο βέβαια αντιμετωπίζουν οι περίπου 500.000 κάτοικοι της περιοχής γύρω από το ηφαίστειο, πολλοί εκ των οποίων κατοικούν στην παράκτια πόλη Ποτσουόλι.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τα Φλεγραία Πεδία, αντί να ορθώνονται σε ένα παραδοσιακό ηφαίστειο, έχουν το σχήμα μιας ήπιας κοιλότητας διαμέτρου 12-14 χλμ. με καλντέρες που σχηματίζονται όταν εκρήγνυται ένα ηφαίστειο και καταρρέει. Οι ειδικοί διευκρινίζουν συγχρόνως πως αυτό είναι το πιο ακραίο -αλλά όχι απίθανο- σενάριο, καθώς πιθανότερο είναι να σημειωθεί μιας πιο μικρής έντασης έκρηξη ή σειρά εκρήξεων που θα εκτονώσουν τη συσσωρευμένη ενέργεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This