Μνημείο θράσους η ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ για την φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη

«Η κυβέρνηση της Αλβανίας ούτε φυλακίζει ούτε κρατά κανέναν, γιατί η Αλβανία είναι μια δημοκρατική χώρα»!

Must Read

Ενοχλήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας από την τροπολογία που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με πρωτοβουλία της ευρωομάδας της ΝΔ, όπου γίνεται αναφορά στην ανησυχία που έχει προκαλέσει η κράτηση του Φρέντι Μπελέρη καθώς και συνολικά στην αντιμετώπιση της αλβανικής κυβέρνησης στην ελληνική μειονότητα, κυρίως ως προς τα περιουσιακά δικαιώματα.

Μάλιστα για την τροπολογία προχώρησε σε δήλωση και ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης. Όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η στάση της Αλβανικής Κυβέρνησης σε έναν εκλεγμένο δήμαρχο δεν είναι εχθρική μόνο στην ελληνική μειονότητα αλλά και στην ΕΕ. Πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό δείχνει το αντίθετο».

Και σε αυτή την ενημέρωση απάντησε το αλβανικό ΥΠΕΞ, που έφτασε μάλιστα στο σημείο να παραδίδει και… μαθήματα δημοκρατίας, την ώρα που επιμένει να κρατάει φυλακισμένο τον δήμαρχο Χειμάρρας!

Και αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γείτονες:

«Με λύπη μας παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης για την υπόθεση Μπελέρη. Όπως έχουμε δηλώσει συνεχώς, δημόσια αλλά και σε επικοινωνίες που είχαμε με τους Έλληνες συναδέλφους μας, τέτοιες δηλώσεις είναι ακατάλληλες και αγνοούν τη δημοκρατική πραγματικότητα και το κράτος δικαίου στην Αλβανία.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας ούτε φυλακίζει ούτε κρατά κανέναν, γιατί η Αλβανία είναι μια δημοκρατική χώρα όπου κυριαρχεί η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Τονίζουμε με την ευκαιρία αυτή, ότι ο Αλβανός πολίτης και ελληνικής υπηκοότητας, Φρέντης Μπελέρης, υπόκειται στην Εισαγγελία και στο Ειδικό Δικαστήριο κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς, δομές που δημιουργήθηκαν από τη Νομική Μεταρρύθμιση, που είναι καρπός στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και η ΕΕ

Η αλβανική κυβέρνηση δεν σχολιάζει τις ενέργειες και τις αποφάσεις αυτών των δομών. Αυτή η αρχή ισχύει στην περίπτωση του κ. Μπελέρη, όπως και στην περίπτωση οποιουδήποτε άλλου Αλβανού πολίτη, στην Αλβανία καθώς και στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο, καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση της Ελλάδας να κάνει το ίδιο και να περιμένει, όπως και εμείς, η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της».

Και ενώ το αλβανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε την παραπάνω προκλητική ανακοίνωση, σιγή ιχθύος τηρεί ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ο οποίος είχε δηλώσει πως θα μιλήσει για την υπόθεση Μπελέρη μετά τις εκλογές στην Ελλάδα. Φυσικά οι εκλογές τελείωσαν, αλλά ο Ράμα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κινείται για την υπόθεση Μπελέρη

Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης μίλησε  στην εκπομπή «Καθαρά Πολιτικά» του Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, για την τροπολογία του ΕΛΚ, με σκοπό την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και την προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Άλλωστε η άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, που προώθησε το ΕΛΚ, αποτελεί πρόταση του ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής εξήγησε τους λόγους που η αλβανική κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της.

«Αυτό γιατί γίνεται πρώτα απ’ όλα υπάρχει μια προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Μπελέρη και του πρωθυπουργού, ο οποίος κατέβηκε στην Χειμάρρα, για να υποστηρίξει τον αντίπαλό του και να μιλήσει πολύ υποτιμητικά λόγια για τον ίδιο τον κ. Μπελέρη, και γιατί δεν είναι το κόμμα του και πολλά άλλα. Δεύτερο είναι ότι αυτή η δυναμική μειονότητα την οποία έχουμε στη βόρειο Ήπειρο, έχει και περιουσιακά στοιχεία σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Αλβανίας. Έγινε μία προσπάθεια, να γίνει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με απαλλοτριώσεις με πίεση και παράνομο τρόπο των περιουσιών των Ελλήνων, κάτι που αναφέρεται και στην τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This