Κομμένα τα «σ’ αγαπώ» στη Βόρεια Κορέα – Από καταναγκαστικά έργα μέχρι… εκτέλεση η ποινή στους παραβάτες!

Οι σύζυγοι θα πρέπει να αποκαλούν ο ένας τον άλλον «σύντροφο» και «συντρόφισσα»

Must Read

Αγάπες και έρωτες τέλος στη Βόρεια Κορέα καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγορεύει από τούδε και στο εξής λέξεις όπως το «σ’ αγαπώ» καθώς παραπέμπουν στη «σάπια γλώσσα του καπιταλισμού», με τους παραβάτες να κινδυνεύουν ακόμη και με… εκτέλεση!

Ναι καλά διαβάσατε. Όποιος χρησιμοποιεί ορολογία ή λεξιλόγιο που υποδηλώνει οποιαδήποτε σχέση με τη Νότια Κορέα κινδυνεύει με σοβαρές ποινές.

Ο νόμος για την προστασία της πολιτιστικής γλώσσας της Πιονγκγιάνγκ προβλέπει ότι όποιος χρησιμοποιεί νοτιοκορεάτικο λεξικό θα τιμωρείται με ποινές που περιλαμβάνουν από καταναγκαστικά έργα σε στρατόπεδα εργασίας μέχρι και εκτέλεση, σύμφωνα με τη South China Morning Post.




Στις απαγορευμένες λέξεις είναι οι εκφράσεις τρυφερότητας ανάμεσα στα ζευγάρια, όπως «jagiya» που σημαίνει «γλυκέ/γλυκιά μου». Αντίθετα, οι σύζυγοι θα πρέπει να αποκαλούν ο ένας τον άλλον «dongji» που σημαίνει «σύντροφος» και «συντρόφισσα».

Σύμφωνα με έκθεση, ακόμα και το «σ’ αγαπώ» είναι μια ένδειξη ότι οι Βορειοκορεάτες παρακολουθούν φιλμ ή σίριαλ από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ και ως εκ τούτου πρέπει να τιμωρηθούν.

Επίσης καλούνται να αποφεύγουν λέξεις όπως «paesyeon» («μόδα»), «heeoseutali» («κόμμωση») και «waipeu» («σύζυγος»).

Μάλιστα, σύμφωνα με τη DailyMail, τον περασμένο Δεκέμβριο δύο έφηβοι οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα επειδή παρακολουθούσαν νοτιοκορεατικές και αμερικανικές ταινίες που το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζει «σατανικές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This