Απίστευτο! Ψείρες έκαναν φωλιά στις βλεφαρίδες ενός 3χρονου!

Το μικρό αγόρι παραπονέθηκε για έντονο κνησμό και «μη φυσιολογικές» εκκρίσεις γύρω από τα μάτια του

Must Read

Ψείρες κεφαλής φωλιασμένες στις βλεφαρίδες ενός τρίχρονου αγοριού ανακάλυψαν κλινικοί γιατροί στην Κίνα, σύμφωνα με ένα λήμμα που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Σεπτεμβρίου του American Journal of Ophthalmology Case Reports.

Το άτυχο αγόρι δεν σταμάτησε να παραπονιέται για έντονο κνησμό και «μη φυσιολογικές» εκκρίσεις γύρω από τα μάτια του, καθώς και πρήξιμο και ερυθρότητα για περισσότερο από μία εβδομάδα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, οι γιατροί που τον εξέτασαν βρήκαν «ένα μεγάλο αριθμό κόνιδων» ή αυγών ψειρών, «κολλημένα σφιχτά» στις βλεφαρίδες στο δεξί μάτι του παιδιού. Στο παιδί προσχολικής ηλικίας από το Zhengzhou άρεσε να παίζει με την άμμο και άγγιζε συχνά τα μάτια με άπλυτα χέρια. Ευτυχώς, η όραση του αγνώστου μικρού ασθενούς δεν επηρεάστηκε από τα ενοχλητικά παράσιτα. Αν και «εξαιρετικά σπάνιο», το αγόρι διαγνώστηκε με λοίμωξη από ψείρες της κεφαλής — στις βλεφαρίδες του. Μόλις αφαιρέθηκαν τα έντομα και τα αυγά τους, τα συμπτώματά του «επιλύθηκαν πλήρως» και του δόθηκε αλοιφή και οφθαλμικές σταγόνες για να τα εφαρμόσει. Οι ψείρες — που εμφανίζονται στο τριχωτό της κεφαλής , στο δέρμα ή στην ηβική τρίχα — τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και συχνά μεταδίδονται από στενή επαφή, κοινά αντικείμενα, επαφή με μολυσμένα έπιπλα ή σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Για τις ψείρες των βλεφαρίδων, τα συμπτώματα συνάδουν με αρκετούς άλλους τύπους οφθαλμικών παθήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λανθασμένη διάγνωση, σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού. «Αυτή η περίπτωση υποδηλώνει ότι οι οφθαλμίατροι δεν πρέπει μόνο να λαμβάνουν υπόψη τις κοινές φλεγμονές και αλλεργίες, αλλά και να είναι σε εγρήγορση για παρασιτικές λοιμώξεις όταν θεραπεύουν ασθενείς με οφθαλμικό κνησμό και μη φυσιολογικές εκκρίσεις», έγραψαν οι συγγραφείς. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This