Βατερλώ Μητσοτάκη–Ερντογάν στον IMO! Θρίαμβος της Κύπρου

Ο Παναμέζος Αρσένιο Αντόνιο Ντομίνγκεζ Βελάσκο εκλέχθηκε νέος ΓΓ του Οργανισμού

Must Read

Διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη η προσπάθεια της Τουρκίας, έχοντας και την υποστήριξη της Ελλάδας, να αναλάβει τα ηνία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), καθώς ο υποψήφιος που προωθούσε ο Ταγίπ Ερντογάν (ο Suat Hayri Aka) και δήλωσε επισήμως ότι στηρίζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κατάφερε στην κλειστή συνεδρίαση του Οργανισμού να εκλεγεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Γεγονός που αποτελεί ουσιαστικά μια μεγάλη νίκη για την Κύπρο, η οποία βλέπει να βάλλεται από παντού και δυστυχώς και από τη χώρα μας, αν συνυπολογίσουμε και το τελευταίο έγκλημα που συντελέστηκε στο NATO, με την καταγραφή της Κυπριακής Δημοκρατίας στους επιχειρησιακούς χάρτες της Συμμαχίας ως… κουκκίδα με τη χρήση συντεταγμένων.

Για την εκλογή του Παναμέζου Αρσένιο Αντόνιο Ντομίνγκεζ Βελάσκο στη θέση του ΓΓ, η Κύπρια υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη Γλυκή έγραψε τα εξής:

«Συγχαρητήρια στον κ. Arsenio Antonio Dominguez Velasco για τον διορισμό του ως επόμενος Γενικός Γραμματέας του IMO. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην επιβίβασή του σε αυτό το σημαντικό ταξίδι».

Ο νέος ΓΓ του IMO, αναμένεται να αντιμετωπίσει προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για αλλαγή και μεταρρύθμιση της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, αναφέρουν ναυτιλιακοί κύκλοι.

  • Η ανάρτηση του  ΙΜΟ:

«Το Συμβούλιο του ΙΜΟ διόρισε τον κ. Αρσένιο Αντόνιο Ντομίνγκεζ Βελάσκο της Δημοκρατίας του Παναμά, για μια αρχική τετραετή θητεία ως επόμενο Γενικό Γραμματέα, από την 1η Ιανουαρίου 2024, με την επιφύλαξη της έγκρισης της Συνέλευσης».

Η θητεία του νυν ΓΓ, Kitack Lim από τη Δημοκρατία της Κορέας, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This