Δεκαοκτώ πόλεις στην Ιταλία σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής λόγω καύσωνα

Σχεδόν 48 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στη Σαρδηνία

Must Read

Όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, 18 πόλεις της χώρας πρόκειται να παραμείνουν σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει την χώρα.

Έντονη ζέστη θα καταγραφεί κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες της χώρας, ενώ στη βόρεια Ιταλία οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας συνιστά μεγάλη προσοχή και την αυριανή ημέρα. Ειδικότερα επισημαίνει ότι κατά τις μεσημεριανές ώρες θα πρέπει να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο τις μετακινήσεις τους οι πολίτες που κατοικούν στις περιοχές του Μπάρι, της Φλωρεντίας, της Κατάνης στην Σικελία, στο Ρήγιο της Καλαβρίας και στη Ρώμη.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η υψηλότερη θερμοκρασία (42 βαθμοί Κελσίου) πρόκειται να καταγραφεί στην Σαρδηνία, όπου σήμερα ο υδράργυρος άγγιξε τους 47,7 βαθμούς.

Στο μεταξύ, το 25% των ασθενών που το τελευταίο τριήμερο μεταφέρθηκε στα Επείγοντα των ιταλικών νοσοκομείων, παρουσίαζε προβλήματα υγείας συνδεδεμένα με τη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και το υψηλό ποσοστό υγρασίας. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας αυξήθηκαν συνολικά κατά 20%.

Από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1500, για παροχή χρήσιμων πληροφοριών στους πολίτες, τόσο σχετικά με το πώς πρέπει να προστατεύονται από τη ζέστη, όσο και με το πού μπορούν να αποταθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εξηγούν ότι, κυρίως, οι ηλικιωμένοι υποφέρουν λόγω της παρατεταμένης ζέστης των τελευταίων ημέρων και ζητούν από τους συγγενείς, αλλά και τους «οικογενειακούς γιατρούς» κάθε περιοχής, να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθούν τα άτομα μεγάλης ηλικίας, με κύριο στόχο να μην αναγκάζονται να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This