Ποιοι ήταν οι μεγάλοι χαμένοι της κάλπης στις εκλογές της Ισπανίας

Must Read

Τι κι αν έγιναν πάλι βουλευτικές εκλογές -οι τέταρτες μέσα σε τέσσερα χρόνια– στην Ισπανία; Το πολιτικό αδιέξοδο συνεχίζεται, καθώς ο απερχόμενος σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μπορεί να κέρδισε την Κυριακή, είναι όμως αποδυναμωμένος, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 120 έδρες, έναντι 123 που είχε κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές του Απριλίου.

Οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος κέρδισαν 88 έδρες, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους, που κατέγραψαν τον Απρίλιο με 66 έδρες, ενώ το Podemos έχασε επτά βουλευτές. Την ίδια ώρα οι Φιλελεύθεροι του Ciudadanos είδαν τον αριθμό των εδρών τους να καταρρέει στις 10 από 57 που είχαν, γεγονός που προκάλεσε την παραίτηση του Αλμπερτ Ριβέρα τόσο από τη θέση του προέδρου του κόμματος όσο και από εκείνη του βουλευτή.

Ο νικητής που έγινε τρίτη δύναμη

Ο μεγαλύτερος νικητής των εκλογών είναι σαφώς το ακροδεξιό Vox, το οποίο υπερδιπλασίασε τις έδρες του -από 24 σε 52- και έγινε τρίτη δύναμη στη χώρα.

Παρά το αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα, ο Σάντσεθ, μιλώντας στους υποστηρικτές του, δεσμεύτηκε «να ξεμπλοκάρει την πολιτική κατάσταση και να σχηματίσει μια προοδευτική κυβέρνηση». Ωστόσο, αν δεν καταφέρει να σχηματίσει πάλι κυβέρνηση, ο Σάντσεθ θα πρέπει να αρκεστεί σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία θα πρέπει να διαπραγματεύεται κάθε φορά με το Κοινοβούλιο για να περάσει τα μέτρα που επιθυμεί.

Παρ’ όλα αυτά, οι Σοσιαλιστές ανακοίνωσαν ότι δεν σκοπεύουν να σχηματίσουν μεγάλο συνασπισμό με το Λαϊκό Κόμμα.

Διαβάστε επίσης: Νέες απειλές Ερντογάν: «Θα στείλουμε τους τρομοκράτες και τότε, Ευρώπη, θα κοιτάξεις να φροντίσεις τον εαυτό σου»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This