Δευτέρα 17/5/2021

Πρώτη φορά οι Γερμανοί ψήφισαν δήμαρχο τουρκικής καταγωγής

Ο τουρκικής καταγωγής Μπελίτ Ονάι εξελέγη δήμαρχος στον μητροπολιτικό δήμο του Ανόβερου στη Γερμανία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ένας τουρκικής καταγωγής πολιτικός κέρδισε τη δημαρχία σε μητροπολιτικό δήμο.

Ο υποψήφιος του κόμματος των Πρασίνων Μπελίτ Ονάι στον δεύτερο γύρο των εκλογών κέρδισε τον υποψήφιο των Χριστιανοδημοκρατών Εκχαρντ Σουλτς και εξελέγη δήμαρχος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου του Ανόβερου, ο Μπελίτ Ονάι εξελέγη με ποσοστό 52,9%. Ο 38 ετών Ονάι πριν από δύο εβδομάδες είχε βγει πρώτος στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο Ονάι από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς των Πρασίνων

Ο Ονάι γίνεται ο πρώτος Γερμανός πολιτικός γιος μεταναστών και ο πρώτος με καταγωγή από την Τουρκία που εκλέγεται δήμαρχος πρωτεύουσας ομοσπονδιακού κρατιδίου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του υποσχέθηκε να μετατρέψει το Ανόβερο σε μια πόλη φιλική προς το κλίμα, να αγωνιστεί για στέγαση για όλους και να βελτιώσει την κοινωνική συνοχή. Ο Ονάι υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς νέους πολιτικούς των Πρασίνων. Η Γερμανία διαθέτει τουρκική κοινότητα 3.000.000, πολλοί από τους οποίους είναι πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Διαβάστε επίσης: Νέες απειλές Ερντογάν: «Θα στείλουμε τους τρομοκράτες και τότε, Ευρώπη, θα κοιτάξεις να φροντίσεις τον εαυτό σου»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ