Στην Κίνα αντιμετωπίζουν τον καύσωνα με «προσωπίνια»: Λέτε να έρθουν και στην Ελλάδα;

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της μόδας στο Πεκίνο

Must Read

Με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς Κελσίου και την θερμοκρασία εδάφους να φθάνει έως και τους 80 βαθμούς σε ορισμένα τμήματα της χώρας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες κυκλοφορούν με φορητούς ανεμιστήρες και καλύπτουν τα εκτεθειμένα μέρη του σώματός τους για να μην καούν από τον ήλιο. Μάλιστα κάποια καπέλα έχουν ενσωματωμένους ανεμιστήρες.

“Προσωπίνια”, δηλαδή μάσκες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο και έχουν τρύπες για τα μάτια και την μύτη του χρήστη, μπλούζες με μακριά μανίκια για να καλύπτουν τα χέρια καθώς και καπέλα με μεγάλο γείσο και ελαφριά τζάκετ από ανθεκτικό υλικό κατά της UV ακτινοβολίας, έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή.

“Σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, δύο με τρία χρόνια πριν, αυτή η χρονιά είναι πολύ, πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες. Οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί πολύ αυτό τον χρόνο”, λέει μια πωλήτρια, η Γουάνγκ, σε ένα κατάστημα που πουλάει καπέλα.

Πολλές πελάτισσες στην ανατολική Ασία έχουν αδυναμία στο δέρμα που δεν έχει μαυρίσει από τον ήλιο, ενώ τα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο είναι επίσης δημοφιλή σε γειτονικές χώρες όπως η Νότια Κορέα.

“Η βασική ανησυχία μου είναι να μην πάθω κάποιο δερματικό νόσημα ή να μην βγάλω πανάδες από τον ήλιο”, λέει η 17χρονη μαθήτρια Λι Σουγιάν η οποία επισκέπτεται μια τουριστική περιοχή του Πεκίνου μαζί με την μητέρα της φορώντας και οι δύο “προσωπίνι”.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This