Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ o πύρινος εφιάλτης σε Ρόδο, Αίγιο, Κάρυστο και Κέρκυρα

Απίστευτες μαρτυρίες τουριστών για τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν στο νησί των Ιπποτών

Must Read

Απίστευτες εικόνες από τις δασικές πυρκαγιές που «καίνε» πολλές περιοχές της χώρας κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πύρινες φλόγες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. 

 


Πρώτο θέμα στο εξωτερικό είναι τις τελευταίες ημέρες τόσο η απομάκρυνση 19.000 τουριστών από το νησί της Ρόδου, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, όσο και οι απώλειες χιλιάδων εκτάσεων γης. Ο βρετανικός τύπος εστιάζει στο νησί της Ρόδου και της Κέρκυρας όπου παραθερίζουν χιλιάδες Βρετανοί. Μάλιστα, όλο το Σαββατοκύριακο ήταν πρώτο θέμα οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Ρόδο. H Daily Mail σε ανάρτησή της στο Twitter δείχνει με εικόνες πως ήταν το νησί πριν και μετά την πυρκαγιά που έχει κάψει τεράστιες δασικές εκτάσεις και ξενοδοχεία.

 

 

«Κάλυπταν τις δραματικές μαρτυρίες διασωθέντων και παρουσίαζαν τη μεγάλη βοήθεια που τους προσέφερε ο κόσμος και οι τοπικές αρχές στην Ρόδο» ανέφερε. Στα ρεπορτάζ του βρετανικού Τύπου γίνεται αναφορά στην έλλειψη βοήθειας από τα τουριστικά πρακτορεία και την Πρεσβεία το πρώτο εικοσιτετράωρο από την έναρξη της φωτιάς στη Ρόδο. To ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μεταδίδει εικόνες από το αεροδρόμιο της Ρόδου όπου χιλιάδες τουρίστες περιμένουν την πτήση της επιστροφής στην πατρίδα τους.

 

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το τελευταίο αεροπλάνο που μετέφερε τουρίστες από τη Ρόδο.

Πώς αντέδρασαν οι αεροπορικές εταιρείες

Την ίδια ώρα η Tui έχει ανακοινώσει ότι αναστέλλει προσωρινά τις πτήσεις της στο νησί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Ρόδο 40.000 πελάτες της και οι περίπου 7.800 από αυτούς βρίσκονται μεταξύ των τουριστών οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικά καταλύματα και ξενοδοχεία, μετά από εκκένωση των περιοχών στις οποίες διέμεναν. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Jet2 ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες για την Κυριακή 23/7 πτήσεις, ενώ και αυτή στέλνει άδεια αεροπλάνα προκειμένου να επιβιβαστούν οι πελάτες της και να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η EasyJet ανακοίνωσε και αυτή ότι ακυρώνει όλα τα πακέτα διακοπών στο νησί της Ρόδου μέχρι την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Ανέφερε ότι όποιος έχει κάνει κράτηση για να ταξιδέψει πριν από τις 29 Ιουλίου μπορεί να αλλάξει δωρεάν την πτήση. Στον αντίποδα, η αεροπορική εταιρία SKY express διευκρίνισε ότι συνεχίζει τις πτήσεις της κανονικά προς το αεροδρόμιο της Ρόδου.

 

 

Στο μεταξύ στο αεροδρόμιο του νησιού έχει δημιουργηθεί Help Desk για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους

 

Διαβάστε ακόμα: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This