Ο Ερντογάν δηλώνει πανέτοιμος να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Όπως ανέφερε, η Τουρκία έχει ήδη στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο...

Must Read

«Μας βοηθήσατε στους σεισμούς, σειρά μας να σας βοηθήσουμε στις φωτιές» είναι πιθανόν να σκέφτηκε ο Ταγίπ Ερντογάν και σε σημερινές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους της χώρας του, ανακοίνωσε επίσημα πως «η Τουρκική Δημοκρατία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί, για να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών».

«Ενώ ανταποκριθήκαμε γρήγορα στις πυρκαγιές στη χώρα, σπεύσαμε να βοηθήσουμε και άλλες χώρες που είχαν ανάγκη, Στείλαμε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα, η οποία παλεύει με μια μεγάλη φωτιά. Ευχόμαστε περαστικά στους Έλληνες γείτονές μας, ιδιαίτερα στους κατοίκους της Ρόδου», επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε, στη συνέχεια, ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ «διαπιστώθηκε μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε, κυρίως με τους γείτονές μας. Πιστεύουμε ότι αν ανοίξει χώρος στον διάλογο και τη διπλωματία, οι παρεξηγήσεις θα παραμεριστούν, οι διαφωνίες θα βρουν λύσεις, κάτι που καταφέραμε πολλές φορές τα τελευταία 21 χρόνια. Ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια, που θεωρούνταν ανυπέρβλητα, με τους γείτονές μας και άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε αυτή την επιτυχία και σήμερα».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο Κυπριακό, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Τουρκία δεν δραπέτευσε ποτέ από μία λύση» και πρόσθεσε πως «δεν διστάζουμε να βάλουμε το χέρι μας κάτω από την πέτρα, προκειμένου να υπάρξει στην Κύπρο μία μόνιμη και δίκαιη λύση. Δείξαμε την ειλικρίνειά μας σε αυτό το θέμα σε όλες τις διαδικασίες μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του Σχεδίου Ανάν. Αν χρειαστεί θα την ξαναδείξουμε». Δεν παρέλειψε δε να προειδοποιήσει ότι «οι απέναντί μας θα πρέπει να αποδεχτούν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, αντί να επιμένουν σε εξαναγκασμούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This