Ιταλία: Επτά νεκροί από τις θεομηνίες που πλήττουν τη χώρα σε βορρά και νότο

Must Read

Δεκάδες φωτιές στο νότο, σφοδρή κακοκαιρία στο βορρά, με την Ιταλία να βρίσκεται στο έλεος θεομηνιών που, μέχρι στιγμής, έχουν αφήσει πίσω επτά νεκρούς κατά το τελευταίο 48ωρο.

Στη Σικελία, εξαιτίας των πυρκαγιών έχασαν την ζωή τους τρεις ηλικιωμένοι. Οι πυροσβέστες βρήκαν δυο απανθρακωμένα πτώματα σε σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο του Παλέρμο, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν πως τα θύματα ήταν 77 και 75 ετών. Στο Σαν Μαρτίνο Ντέλε Σκάλε, μια περιφερειακή συνοικία του Παλέρμο, μια 88χρονη γυναίκα με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα, έχασε τη ζωή της, καθώς εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Με τις πυρκαγιές στη Σικελία να συνεχίζουν να προκαλούν μεγάλες καταστροφές, ο περιφερειάρχης Ρενάτο Σκιφάνι ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη 26/7 θα κηρύξει το νησί σε συνθήκη φυσικής καταστροφής και θα ζητήσει από την κυβέρνηση Μελόνι να κηρυχθεί η Σικελία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Καλαβρία, στην ορεινή περιοχή Καρντέτο, ένας ανάπηρος άνδρας 98 ετών κάηκε μέσα στην αγροικία του, η οποία περικυκλώθηκε από τις φλόγες. Η κόρη του και ο γαμπρός του προσπάθησαν να τον μεταφέρουν έξω από το σπίτι προτού πλησιάσει η φωτιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.


Στην περιοχή Ολιάστρα της Σαρδηνίας, ένας άνδρας ηλικίας 55 ετών, συμβασιούχος της δασικής υπηρεσίας, ενώ έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, αισθάνθηκε δυσφορία και επέστρεψε σπίτι του πριν από τη λήξη της βάρδιάς του. Την ώρα που εξεταζόταν από οικογενειακό γιατρό, ο άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή και όταν έφτασε ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ήταν ήδη νεκρός.

Ανυπολόγιστες, στο μεταξύ, είναι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε τον αρχαιολογικό χώρο στη Σεγέστα της Σικελίας, με τις φλόγες να κυκλώνουν ναό δωρικού ρυθμού του 5ου αιώνα π.Χ., που βρίσκεται στο σημείο. Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή, εξαπλώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει εκκένωση τουριστικών εγκαταστάσεων που φιλοξενούν χιλιάδες τουρίστες και κατοικιών πέριξ του αρχαιολογικού χώρου.

Οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο ιταλικό νησί οδήγησαν στο κλείσιμο του αεροδρομίου του Παλέρμο, νωρίς το πρωί. Μέσα στην ημέρα το αεροδρόμιο άρχισε να επαναλειτουργεί εν μέρει, οι φωτιές όμως συνεχίζουν να κατακαίνε άλλες περιοχές.

Νεροποντές, θυελλώδεις άνεμοι και σφοδρές χαλαζοπτώσεις στη βόρειο Ιταλία

Την ίδια ώρα, στη βόρεια Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, όπου συνεχίζονται οι νεροποντές και οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις, ένα κορίτσι ηλικίας μόλις 16 ετών βρήκε φριχτό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου, ενώ κοιμόταν μέσα στο αντίσκηνό της, μαζί με άλλους προσκόπους.

Τη ζωή της από πτώση δέντρου, όμως, έχασε και μια 58χρονη γυναίκα, η οποία καταπλακώθηκε από κορμό, ενώ μετέβαινε πεζή στην εργασία της, στην περιοχή Λισόνε, βόρεια της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This