Τουρκική προπαγάνδα για τη Δυτική Θράκη με επίκεντρο ξανά τη μειονότητα – Θα μείνει κι αυτή η πρόκληση αναπάντητη;

Anadolu: «Η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των μουσουλμάνων Τούρκων» με το «κλείσιμο των σχολείων της τουρκικής μειονότητας»

Must Read

«Το κλείσιμο των μειονοτικών σχολείων στη Δυτική Θράκη από την Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των μουσουλμάνων Τούρκων … Δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων», γράφει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο δηλώσεις του πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου.

Ακόμα μια αισχρή προπαγάνδα από την Άγκυρα, η οποία δεν κρύβει καν τις προθέσεις της και τους στόχους της… Χωρίς φυσικά να λαμβάνει τις κατάλληλες απαντήσεις από την ελληνική Κυβέρνηση η οποία έχει χάσει… τη μπάλα. Γενικώς.

Ο Τσαβούσογλου είπε στο Anadolu ότι το κλείσιμο των σχολείων «της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη από την Ελλάδα αποτελεί παραβίαση ιστορικών συμφωνιών που εγγυώνται τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην εκπαίδευση στη γλώσσα τους» και πρόσθεσε ότι «δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων».

Όπως αναφέρει το Anadolu στο προπαγανδιστικό του άρθρο, η πλειονότητα «της τουρκικής μειονότητας, περίπου 150.000 άτομα, ζει στη Δυτική Θράκη, η οποία συνορεύει με τη Βουλγαρία στα βόρεια, την Τουρκία στα ανατολικά, το Αιγαίο Πέλαγος στα νότια και την ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας (σ.σ. άλλη μια ύπουλη πρόκληση) στα δυτικά».

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος ήταν επίσης πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γεννήθηκε στη Δυτική Θράκη, είπε ότι υπήρχαν 307 μειονοτικά δημοτικά σχολεία στην περιοχή το 1926, αλλά με το πρόσφατο κλείσιμο εννέα σχολείων στις 19 Ιουλίου, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε μόλις 90.

«Το κλείσιμο των σχολείων έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό και την απασχόληση στον τομέα της εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι, το προσωπικό και άλλα σχετικά άτομα στην περιοχή θα μείνουν άνεργοι και θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν», ισχυρίστηκε.

Προειδοποίησε μάλιστα υπονοώντας αναταραχές (!!!), λέγοντας ότι το κλείσιμο των σχολείων «μπορεί να αυξήσει τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις στην κοινωνία», λέγοντας ότι «η παραβίαση της αρχής των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια μεταξύ των άλλων μελών της κοινωνίας. Τα μειονοτικά σχολεία είναι μια ευκαιρία να μεταδοθεί η πολιτιστική κληρονομιά, η γλώσσα και οι παραδόσεις του μουσουλμανικού τουρκικού λαού στις μελλοντικές γενιές στη Δυτική Θράκη».

Ο Τσαβούσογλου μάλιστα υπενθύμισε ότι «από το 2011, οι μειονοτικοί μαθητές προσχολικής ηλικίας αναγκάζονται να φοιτούν μόνο σε ελληνόφωνους παιδικούς σταθμούς. Αυτή η πρακτική είναι μια ξεκάθαρη πολιτική αφομοίωσης. Οποιαδήποτε απόφαση αποκλείει οικογένειες, εκπροσώπους της κοινότητας και ιδρύματα στη χώρα παραβιάζει τα μειονοτικά δικαιώματα της Συνθήκης της Λωζάνης»,

«Η Τουρκία είναι το εγγυητικό κράτος για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη», είπε με θράσος ο Χακάν Τσαβούσογλου, τονίζοντας «ότι η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για όλες τις γειτονικές χώρες ακολουθώντας μια ειρηνική και εποικοδομητική προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων στη Δυτική Θράκη στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This