Επίθεση με drones σε ρωσικά λιμάνια – Ζημιές σε πλοίο του στόλου

Must Read

Επίθεση από ουκρανικά drones δέχτηκαν σήμερα δύο ρωσικά Λιμάνια, ενώ σύμφωνα με το  Reuters πλοίο του ρωσικού στόλου υπέστη σοβαρές ζημιές.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η ουκρανική επίθεση απωθήθηκε και πως τα δύο drones εξουδετερώθηκαν, ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά σε ζημιές.

Μετά από την επίθεση, το λιμάνι το οποίο διαχειρίζεται το 2% των παγκόσμιων πετρελαϊκών προμηθειών και από το οποίο εξάγονται επίσης σιτηρά, υποχρεώθηκε να σταματήσει προσωρινά τις κινήσεις των πλοίων.

Την ίδια ώρα, ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι το αποβατικό σκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Ολενεγκόρσκι Γκόρνιακ υπέστη μεγάλο ρήγμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επίθεση διεξήχθη από κοινού από το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό και την υπηρεσία πληροφοριών SBU.

Οι πληροφορίες ωστόσο σύμφωνα με το Reuters, δεν επιβεβαιώνονται.

Την ίδια στιγμή, σε βίντεο που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, απεικονίζονται ζημιές στην αριστερή πλευρά του πλοίου.

Ο Αντρέι Κραβτσένκο, αξιωματούχος των δημοτικών αρχών του Νοβοροσίσκ, ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram πως το Ολενεγκόρσκι Γκόρνιακ ήταν ένα από τα δύο πλοία που «αντέδρασαν ακαριαία» για να αποκρούσουν την ουκρανική επίθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This