Ρωσικό τάνκερ επλήγη από ουκρανικά drones κοντά στην Κριμαία!

Τα πλάνα που δημοσίευσαν οι Ουκρανοί - Στο ρωσικό πλοίο είχαν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις

Must Read

Ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο επλήγη από ουκρανικά drones επιφανείας στο στρατηγικής σημασίας στενό του Κερτς στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία στη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο υπέστη ζημιές και έφθασαν επιτόπου δύο ρυμουλκά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το Κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης. Το πρακτορείο διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το πλοίο, το οποίο είχε πλήρωμα 11 ατόμων.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών ανακοίνωσε ότι το μηχανοστάσιο του πλοίου υπέστη ζημιές.

«Στο δεξαμενόπλοιο SIG … δημιουργήθηκε μια τρύπα στο μηχανοστάσιο κοντά στην ίσαλο γραμμή στη δεξιά πλευρά του, ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές ενδείξεις, επίθεσης από θαλάσσιο drone», ανέφερε η υπηρεσία μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τους Moscow Times, πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο SIG, στο οποίο έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις επειδή προμήθευσε καύσιμα στις ρωσικές δυνάμεις που είχαν πάει να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Αξιωματούχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας ισχυρίστηκαν ότι τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται να καταστράφηκαν στο στενό του Κερτς στη συνέχεια.

Όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ, το συγκεκριμένο τάνκερ η ρωσική κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για τη μεταφορά στρατιωτικών καυσίμων και όπλων εδώ και χρόνια. Πλάνα επί του σκάφους από την επίθεση του ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους επιφανείας στο ρωσικό τάνκερ SIG, δημοσιοποίησαν οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών (SBU).

Σύμφωνα με πηγές της SBU, η ειδική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με ένα κλασικό σενάριο: ένα drone επιφανείας, 450 κιλά TNT και μια έκρηξη. Ως αποτέλεσμα, ένα από τα πιο ισχυρά πετρελαιοφόρα στη Ρωσία (κατασκευάστηκε το 2014, σχεδόν 5.000 τόνοι) ξεκίνησε ένα «αρνητικό ταξίδι» κοντά στη γέφυρα της Κριμαίας. Η SBU πραγματοποίησε την ειδική επιχείρηση από κοινού με το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Μέλη του πληρώματος τραυματίσθηκαν από θραύσματα γυαλιού κατά την επίθεση, ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ένας δημόσιος αξιωματούχος που έχει διοριστεί από τη Ρωσία στην ουκρανική περιφέρεια της Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα που συνδέει με τη Ρωσία τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία έχει προσαρτήσει η Μόσχα, διακόπηκε για τρεις ώρες πριν επαναληφθεί νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το κέντρο ενημέρωσης για τους αυτοκινητοδρόμους.

Αυτή η τελευταία επίθεση, πραγματοποιείται την επομένη ενός πλήγματος ουκρανικού drone σε ρωσικό πολεμικό πλοίο σε βάση στη Μαύρη Θάλασσα, στο Νοβοροσίσκ. Η επιχείρηση ήταν «επιτυχημένη», δήλωσε την Παρασκευή, στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στους κόλπους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU.

«Ο στόχος ήταν να καταδειχθεί πως η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε οποιοδήποτε ρωσικό πολεμικό πλοίο σ’ αυτή τη ζώνη», πρόσθεσε η πηγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This