Λονδίνο: Σοβαρά επεισόδια στην Όξφορντ Στριτ, μετά από κάλεσμα για… μαζική λεηλασία καταστήματος!

Η πρόσκληση έγινε μέσα από δημοφιλείς πλατφόρμες, ενώ δόθηκαν και... οδηγίες στους ενδιαφερόμενους

Must Read

Χάος προκλήθηκε στην Οξφορντ Στριτ, τον μεγάλο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, όταν εκατοντάδες άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα αθλητικών ειδών JD Sports, ανταποκρινόμενα σε διαδικτυακό κάλεσμα για… μαζική λεηλασία του!

Το μήνυμα, το οποίο έγινε viral μέσα από δημοφιλείς πλατφόρμες social media, όπως το Snapchat και το TikTok, καλούσε τους… ενδιαφερόμενους να φορούν μπαλακλάβα και γάντια, με την επισήμανση «μην έρθετε αν δεν μπορείτε να τρέξετε». Στο σημείο κατέφτασαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πολλά καταστήματα κλείδωσαν τις πόρτες τους, εγκλωβίζοντας πελάτες στο εσωτερικό τους, ενώ εννέα συνολικά άτομα συνελήφθησαν.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν είχε καλέσει τους Λονδρέζους να μην συμμετάσχουν στους «παραλογισμούς» που κυκλοφορούν στο TikTok. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό το είδος της αναρχίας που βλέπουμε σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις να εγκαθίσταται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στο Twitter (X) η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, προσθέτοντας πως «οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν και να φυλακισθούν».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This