«Φάρμακο» το facebook και… «δηλητήριο» το Instagram, σύμφωνα με ερευνητές

To facebook θεωρείται πλέον «φάρμακο» για την ψυχική υγεία, σε αντίθεση με το... βλαβερό Instagram

Must Read

Αν το Instagram θεωρείται «δηλητήριο» για την ψυχική υγεία των χρηστών, το facebook θα μπορούσε να είναι «φάρμακο», καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν και Eλληνες, η χρήση του όχι μόνο δεν της κάνει κακό, αλλά μπορεί και να τη βελτιώνει.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Ενώ στις ΗΠΑ είναι ακόμη σε εξέλιξη οι αγωγές γονιών που κατηγορούν το Instagram ότι κατέστρεψε την ψυχική υγεία των παιδιών τους, σε σημείο να αυτοκτονήσουν ή να αυτοτραυματιστούν, έρευνα του βρετανικού University of Oxford, που αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους, επικεντρώθηκε στο άλλο social media της Meta του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, το facebook.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Andrew Przybylski, σύμφωνα με την «Daily Mail», μελέτησαν από το 2009 και για 12 χρόνια 946.798 ανθρώπους από 72 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σε αυτή την περίοδο ανέλυσαν τα στοιχεία για το πώς συνδέονται η χρήση του facebook και η κατάσταση της ψυχικής υγείας. Στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν αν ισχύει η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το facebook ρίχνει ψυχολογικά τους χρήστες του, διότι καταλήγουν να ζηλεύουν τον τρόπο ζωής των άλλων.

«Εξετάσαμε τα στοιχεία προσεκτικά και διαπιστώσαμε πως δεν υποστηρίζουν την άποψη ότι η χρήση του facebook σχετίζεται με βλάβη (στην ψυχική υγεία) – μάλλον το αντίθετο» είπε ο Przybylski. Εξήγησε δε ότι «πράγματι η ανάλυσή μας καταδεικνύει ότι το facebook πιθανώς σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This